Svet 16

25.10.2024.

17:45

Potpuni krah; Vojnici besni: Šta sa je***im Kinezima?! FOTO

Ukrajinski obaveštajci objavili su snimak na kom se čuje kako su ruski vojnici izrazili zabrinutost oko toga kako će severnokorejskim vojnicima biti zapovedano i kako će biti opremljeni municijom i vojnom opremom, prenosi CNN.

Izvor: Index.hr

Potpuni krah; Vojnici besni: Šta sa je***im Kinezima?! FOTO
Profimedia

Podeli:

Na snimcima se čuje kako ruski vojnici s prezirom govore o dolazećim severnokorejskim vojnicima, nazivajući ih "K bataljon", a u jednom ih trenutku nazivaju "jeb**im Kinezima".

U jednom isečku jedan vojnik opisuje drugog, koji je dobio zadatak da primi severnokorejske vojnike.

"I on stoji tamo, kao... jeb*te", kaže vojnik. "Došao je ovamo i pitao - koji ku**c da radim s njima", dodao je.

Razgovor je presretnut sa šifriranih ruskih kanala u noći 23. oktobra, prema Ukrajinskoj odbrambenoj obaveštajnoj službi.

Ukrajinska analiza otkrila je da su pokreti severnokorejskih trupa bili planirani za jutro 24. oktobra, u području terenskog kampa Postojale Dvori u ruskoj regiji Kursk, gde je Ukrajina pokrenula iznenadni upad ranije ove godine.

Otkriveni planovi

Presretnuti razgovori takođe otkrivaju planove da se na svakih 30 severnokorejskih vojnika postavi jedan prevodilac i tri viša oficira, što ruski vojnici osuđuju na snimcima

"Jedina stvar koju ne razumem je da treba da postoje tri viša oficira na 30 ljudi. Gde ćemo ih nabaviti?", kaže jedan ruski vojnik. "Jeb*no vam kažem, sutra dolazi 77 zapovednika bataljona, tu su zapovednici, zamenici zapovednika i tako dalje", kaže vojnik u drugom delu.

Presretnuti razgovor je objavljen nakon što je ukrajinska vojska saopštila da je grupa severnokorejskih vojnika primećena u ruskoj regiji Kursk, području koje se graniči s Ukrajinom i gde su u toku vojne operacije.

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: