Svet 11

25.10.2024.

17:02

NATO komandant upozorava: Shvatite ovo ozbiljno, Rusija ima plan

Komandant snaga NATO-a u Evropi, američki general Kristofer Kavoli, rekao je da je Rusija pretrpela značajne gubitke u Ukrajini, ali da i dalje ima "opasne borbene snage“ koje su gotovo neoštećene u ratu.

Izvor: Ukrajinska pravda

NATO komandant upozorava: Shvatite ovo ozbiljno, Rusija ima plan
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Podeli:

Kako prenosi Ukrajinska pravda pisanje Biznis insajdera, Kavoli je naglasio da Ruska Federacija i dalje ima snage koje je rat "jedva dirnuo".

Konkretno, prema njegovim rečima, reč je o dalekometnoj avijaciji, strateškim raketnim snagama, odbrambenim jedinicama i podmornicama.

Takođe je primetio da većina ruske taktičke avijacije još nije uključena u rat.

"Dakle, uprkos značajnim gubicima u kopnenoj sferi, ostatak ruske vojne strukture ima ogroman potencijal, i konvencionalni i nuklearni, i stoga je potrebno to imati na umu", smatra Kavoli.

NATO komandant je izneo i neverovatan podatak – da je ruska vojska, iako su njene kopnene snage pretrpele značajne gubitke tokom neprijateljstava u Ukrajini, obnovljena.

"Vojna sila, kopnena snaga,  unutar Ukrajine danas je mnogo veća od kopnene snage koja je bila tamo na početku rata. Dakle, ruska vojska je zapravo rasla tokom ovog perioda", rekao je Kavoli.

Prema njegovim rečima, trenutno postoje neka pitanja sa kvalitetom, kao i da deo opreme možda nije najnoviji, ali Rusija ima plan da obnovi ove kopnene snage i da ih rasporedi na granicama NATO-a, i ovo Alijansu treba da shvati veoma ozbiljno.

Ukrajinska Pravda podseća da je Kavoli ranije izjavio da će, bez obzira na ishod rata u Ukrajini, ruska vojska posle njega postati jača nego što je danas.

General-potpukovnik američke vojske Čarls Konstanca veruje da ruska vojska, boreći se protiv ukrajinskih odbrambenih snaga, koje obučavaju i opremaju druge zemlje, zapravo "brusi" svoju sposobnost da se bori sa Zapadom u budućnosti.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: