Svet 0

25.10.2024.

14:09

Javili se iz Moskve: Apsolutna laž

Portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov izjavio je danas da su neistinite informacije koje je preneo Vol strit džornal o kontaktima Vladimira Putina i američkog biznismena Ilona Maska.

Izvor: Tanjug

Javili se iz Moskve: Apsolutna laž
Tanjug/AP Photo/Denis Tyrin

Podeli:

Na pitanje da prokomentariše pisanje američkog lista da je Rusija prenela satelitske podatke jemenskim pobunjenicima, što im je omogućilo da pokrenu raketne napade na zapadne brodove u Crvenom moru, Peskov je naveo da nije pročitao taj članak i da je u američkim medijima izneto "mnogo laži o Kremlju", prenosi RIA Novosti.

"Nažalost, i u ovom članku i u drugim američkim izdanjima u poslednje vreme ima toliko neistina da nemamo običaj da ove časopise prvo čitamo uz kafu, jer ih više ne doživljavamo kao kredibilne novine koje govore samo istinu", rekao je Peskov.

Povodom izjave lidera Turske Redžepa Tajipa Erdogana da je tokom pregovora sa Putinom u Kazanju uvideo želju ruskog lidera za prekid vatre u Ukrajini, Peskov je naglasio da Rusija nastavlja operaciju u Ukrajini kako bi ispunila svoje zadatke i ostvarila svoje ciljeve.

"Putin je angažovan u nastavku specijalne vojne operacije kako bi se dostigao postavljeni cilj i izvršio zadatak. On ostaje otvoren za postizanje svojih ciljeva kroz pregovore", rekao je Peskov novinarima na pitanje o značenju Erdoganovih reči.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: