Svet 0

25.10.2024.

15:14

Dramatičan snimak sa Crnog mora: Rusi ispaljuju sve što imaju VIDEO

Na društvenim mrežama objavljen snimak jurnjave ruskog vojnog helikoptera Ka-29 i ukrajinskog pomorskog drona na Crnom moru.

Izvor: Kijev post

Dramatičan snimak sa Crnog mora: Rusi ispaljuju sve što imaju VIDEO
Profimedia

Podeli:

Kako je preneo Kijev post, snimak je najpre podelio ukrajinski vojni dopisnik Andrij Caplienko, a izvorno je dobijen sa ruskog Telegram kanala.

U incidentu, koji se verovatno dogodio u blizini Krima, učestvovale su četiri ukrajinske pomorske bespilotne letelice, navodi se u izveštajima.

U objavama je navedeno da je ukrajinski dron MAGURA modifikovan i naoružan avionskom raketom R-73, iako nije u stanju da ispali raketu iz blizine.

Kako je potom objašnjeno na Jutjub kanalu LampInfo, raketa R-73 ima "mrtvu zonu" od oko 300 metara, što znači da dron ne može da pogodi metu na toj udaljenosti. Ako helikopter održava razdaljinu veću od 300 metara, potencijalno bi mogao biti u dometu projektila.

Tokom potere vidi se da ruski helikopter Ka-29 ispaljuje svo svoje oružje, uključujući ono što se navodi da je mitraljez kalibra 7,62 mm, automatski top GSHG-7,62 i vazdušni top 23 mm GSH-23L.

Kijev post objašnjava da je dron koji su jurili Rusi dugačak 5,5 metara i širok 1,5 metara, dok mu je brzinu krstarenja od 40,7 kilometara na sat, maksimalna brzinu mu je 77,8 kilometara na sat, a domet od oko 833 kilometra.

Studija poljskih naučnika zaključila je da je ukrajinski dron MAGURA V5 uništio najveći broj ruskih brodova upravo u Crnom moru, tokom rata Rusije i Ukrajine

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: