Svet 2

25.10.2024.

7:21

Naređeno je: Spremite se za rat

Iran se sprema za rat sa Izraelom koji je najavio odmazdu za iranski raketni napad, ali i pokušava da izbegne širenje sukoba, piše Njujork tajms, pozivajući se na iranske zvaničnike.

Izvor: Tanjug

Naređeno je: Spremite se za rat
Profimedia

Podeli:

"Iran je naredio oružanim snagama da budu spremne za rat, ali i da pokušaju da ga izbegnu", navodi list i citira četiri iranska zvaničnika koji su rekli da je vrhovni iranski vođa ajatolah Ali Hamnei naredio iranskim oružanim snagama da sačine veći broj planova kao odgovor na izraelsku odmazdu koja se očekuje.

Iranski zvaničnici su upozorili da će Iran izvršiti napad na Izrael ukoliko pri odgovoru izraelske vojske bude žrtava ili bude pričinjena značajna šteta.

Zvaničnici, od kojih dvojica pripadaju Korpusu iranske revolucionarne garde, rekli su da će Iran definitivno odgovoriti ukoliko Izrael pogodi iranske naftne lokacije, nuklearna postrojenja ili gađa visoke zvaničnike.

Kao opcije za odgovor na takav napad Izraela, zvaničnici navode napad na Izrael sa do 1.000 balističkih projektila ili prekid snabdevanja regiona energentima, prenosi list.

Iran je 1. oktobra lansirao više od 180 raketa na Izrael, navodeći da je to osveta zbog ubistava lidera militantnih grupa Hamas i Hezbolah, kao i agresije u Gazi i Libanu. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će Iran platiti za napad.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: