Svet 6

25.10.2024.

10:45

Uživo Gotovi su? Ukrajinci opkoljeni; Veliki napad Rusije

Rat u Ukrajini – 975. dan.

Izvor: B92

Gotovi su? Ukrajinci opkoljeni; Veliki napad Rusije
B92.net

Podeli:

Ukrajinska vojna obaveštajna služba saopštila je da su prve severnokorejske jedinice obučene u Rusiji raspoređene u regionu Kursk, ruskoj pograničnoj oblasti gde su ukrajinske snage izvele operaciju u avgustu. 

  • Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite na našem blogu UŽIVO                     

Uživo

10:07

Ukrajinci izveli napad na gradski autobus
Ukrajinska vojska izvela je napad dronom na gradski autobus u Gorlovki, rekao je gradonačelnik Ivan Prihodko. Povređenih nema.

10:06

Uništena ruska oklopna vozila u Kursku

09:09

Severnokorejski vojnici stigli u Kursk

Glavna obaveštajna uprava ukrajinskog Ministarstva odbrane (GUR) saopštila je da su severnokorejske vojne jedinice raspoređene u ruskoj Kurskoj oblasti, odnosno u zoni sukoba ukrajinskih i ruskih vojnika.

GUR je saopštio da su se severnokorejske trupe, obučene u Rusiji, uključile u rat protiv Ukrajine.

Prema ukrajinskim obaveštajnim podacima, oko 12.000 vojnika iz Severne Koreje je poslato u Rusiju, uključujući 500 oficira i tri generala.

U saopštenju se navodi da su vojnici opremljeni municijom, posteljinom, zimskom odećom, obućom i sredstvima za higijenu.
 

08:54

Rusi napali

Rusija je u dva talasa napala bespilotnim letelicama tokom noći Kijev, što je 15. vazdušni udar na ukrajinsku prestonicu ovog meseca, saopštile su danas gradske vlasti.

Tokom napada, koji je trajao oko četiri sata, oboreno je oko deset dronova, saopštio je načelnik vojne administracije Sergej Popko na Telegramu, prenosi Rojters.

On je dodao da vlasti nisu dobile nikakve izveštaje o povređenima i da su ostaci oborenih dronova izazvali požar koji je kasnije ugašen. Dopisnici Rojtersa izvestili su da su se jutros čule višestruke eksplozije iznad grada.

07:55

Putin: Nema smisla pretiti Rusiji

Nema smisla pretiti Rusiji, to je samo osnažuje, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji za novinare posle samita BRIKS-a u Kazanju.

Putin je tako odgovorio novinaru na pitanje o izjavi američkog republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa da mu je pretio udarom na Moskvu.

"Nema smisla pretiti Rusiji, jer nas to samo osnažuje. Ali ne sećam se takvog razgovora sa gospodinom Trampom", rekao je šef države.

Napomenuo je da su SAD u akutnoj fazi predizborne kampanje, pa takve izjave ne treba shvatati ozbiljno.

Ranije, 21. oktobra, Tramp je u intervjuu za Volstrit džornal rekao da je pretio ruskom predsedniku snažnim udarcem Moskvi. On nije precizirao pod kojim okolnostima i kada je došlo do ovog razgovora sa ruskim liderom.

Tramp je istovremeno naglasio da ima odlične odnose sa ruskim predsednikom.

07:53

Mročko: Granatiran centar Hersona

Dve osobe su ranjene u ruskom grnatiranju centra Hersona objavio je načelnik gradske vojne uprave Roman Mročko.

07:38

Hiljade mrtvih

07:13

Uništeni su

Tokom noći ruska PVO je presrela i uništila sedam ukrajinskih dronova - tri iznad Azovskog mora, tri iznad Belgorodske oblasti i jedan balon manjih dimenzija iznad Rostovske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: