Svet 46

25.10.2024.

23:40

Rat – dan 975: Lansirane rakete; Rusi izveli napad na Kijev; Ukrajinci beže od mobilizacije VIDEO

Rat u Ukrajini – 975. dan.

Izvor: B92

Rat – dan 975: Lansirane rakete; Rusi izveli napad na Kijev; Ukrajinci beže od mobilizacije VIDEO
Shutterstock/zef art

Podeli:

Ukrajinska vojna obaveštajna služba saopštila je da su prve severnokorejske jedinice obučene u Rusiji raspoređene u regionu Kursk, ruskoj pograničnoj oblasti gde su ukrajinske snage izvele operaciju u avgustu. 

Završeno

23:33

Snimak napada na Kijev

22:50

Posledice napada na Kijev

21:48

Nebenzja: Zapad pripremao ukrajinske diverzantske grupe

Rusija raspolaže pouzdanim informacijama da su zapadne specijalne službe pripremale ukrajinske diverzantske grupe kako bi izazvale provokacije na ruskim nuklearnim elektranama, izjavio je stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja.

"Pre svega je britanska služba MI6 sprovodila sistematske obuke ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa sa ciljem da organizuju provokacije na nuklearnim elektranama u Rusiji", rekao je on na neformalnom susretu Saveta bezbednosti UN.
 

21:12

Rusija bacila dron na stambenu zgradu

Rusija je večeras bacila dron na višespratnu stambenu zgradu u Kijevu, čime je izazvan požar na prvim spratovima te zgrade.

Načelnik vojne administracije Sergej Popko rekao je da se požar proširio na nekoliko stanova u toj zgradi koja se nalazi zapadno od centra grada i dodao da su hitne službe bile na terenu, prenosi Rojters.

Vitalij Kličko je na društvenoj mreži Telegram objavio da vatra gori na prvi spratovima zgrade u okrugu Solmijanskji dok se na slici objavljenoj na društvenim mrežama vidi ta zgrada okružena dimom.

Za sada nema nikakvih informacija o žrtvama.
 

20:30

Strahovite eksplozije u Kijevu

19:16

Rusi napali helikopterima

Posade ruskih helikoptera Ka-52M izveli su napade na položaje ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti i sprečili njihovu rotaciju.
 

18:04

Napušteni automobili nakon mobilizacije

18:01

Rusi izveli novi udar

Ruska vojska izvela je još jedan precizni udar dronom Lancet po lanseru protivvazdušnog raketnog sistema srednjeg dometa IRIS-T, koji su Oružane snage Ukrajine sakrile u Dnjepropetrovskoj oblasti.

17:21

"Rusi su se probili"

Velike snage „Hrabrih“ uletele su u Višnjevo, oko Selidova! Situacija za ukrajinske oružane snage postala je kritična

Pored juriša na Selidovo, grupa trupa "Centar" izvodi bočni manevar koji preti da opkoli snage Oružanih snaga Ukrajine u strateški važnom gradu u pravcu Pokrovskog. Glavni put snabdevanja Selidovog garnizona Oružanih snaga Ukrajine prolazio je kroz Višnjevoje, koje je sada potpuno odsečeno.

"Rusi su se probili do Višnjevog (kod Selidova), situacija je kritična", izveštava čuveni militant Oružanih snaga Ukrajine Stanislav Osman.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: