Svet 0

24.10.2024.

23:19

Krvavi obračun: Ubijeno 50 članova bande

Više desetina osumnjičenih članova bande ubili su ove sedmice pripadnici policije i lokalni stanovnici nakon što su članovi bande napali priobalni grad Arkai na Haitiju, izjavio je danas neimenovani vladin zvaničnik.

Izvor: Tanjug

Krvavi obračun: Ubijeno 50 članova bande
Profimedia

Podeli:

Ubijeno je oko 50 članova bande, od čega se njih desetak utopilo pošto im se čamac prevrnuo, rekao je zvaničnik, preneo je AP.

Dok je većinu ubila policija, grupa naoružanih muškaraca se utopila u sredu nakon što je njihov čamac udario u greben dok su prevozili municiju namenjenu bandama koje su napale Arkai, rekao je Vilner Rene iz Agencije za civilnu zaštitu Haitija, preneo je AP.

On je za Radio Karib rekao da je napad počeo u ponedeljak, kada su naoružani napadači palili kuće i automobile u gradu koji se nalazi severozapadno od prestonice Haitijia Port-o-Prensa.

Kada je pripadnicima bande ponestalo municije, sakrili su se u obližnjim oblastima, ali su ih pronašli stanovnici i policija, rekao je Rene.

Napad je i dalje u toku, a Rene je upozorio da je policajcima na licu mesta hitno potrebno pojačanje vojske i specijalnih policijskih jedinica.

Za napad se okrivljuje savez bandi "Viv Ansanm", koja je takođe, napadala zajednice u Port-o-Prensu poslednjih dana.

Zbog napada je raseljeno više od 10.000 ljudi u prestonici za samo nedelju dana, navodi se u izveštaju koji je danas objavila Međunarodna organizacija za migracije UN.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: