Svet 0

24.10.2024.

11:20

Oboren rekord: Na predsedničkim izborima glasalo već 25 miliona birača

Gotovo 25 miliona birača iskoristilo je dosad mogućnost ranog glasanja na predsedničkim izborima u SAD, bilo da su glasali lično ili putem pošte.

Izvor: Tanjug

Oboren rekord: Na predsedničkim izborima glasalo već 25 miliona birača
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Podeli:

Nekoliko saveznih država, uključujući ključne države poput Severne Karoline i Džordžije, postavile su rekorde prvog dana ranog glasanja prošle nedelje.

Demokratska predsednička kandidatkinja Kamala Haris rekla je u sredu pred gradskom većnicom u Pensilvaniji da će se njena administracija razlikovati od administracije predsednika Džoa Bajdena dok je republikanski kandidat Donald Tramp vodio kampanju u Džordžiji.

Pensilvanija i Džordžija su među sedam država koje će odlučiti ko će pobediti na predsedničkim izborima, a oba kandidata će verovatno provesti veliki deo svojih kampanja posećujući ova mesta, prenosi Rojters.

"Glasanje u Džordžiji je rekordno. Glasovi u svakoj državi su, iskreno, na rekordnom nivou. Radimo veoma dobro i nadamo se da ćemo popraviti našu zemlju“, rekao je Donald Tramp na jednom verskom skupu u Zebulonu u Džordžiji.

Sa druge strane, Kamala Haris je sinoć poručila da će se njena administracija, u slučaju pobede, razlikovati od one Džozefa Bajdena. "Moja administracija neće biti kontinuitet Bajdenove administracije. Uneću svoje ideje i iskustvo. Ja predstavljam novu generaciju liderstva", poručila je ona.

Predsednički izbori u SAD održavaju se 5. novembra, a prema najnovijoj anketi koju su sproveli Rojters/Ipsos, Kamala Haris trenutno ima podršku od 46 odsto i vodi sa tri procentna poena u odnosu na Trampa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: