Svet 4

24.10.2024.

10:42

Volodimire, imaš sedam "NE"

Osim Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) ulasku Ukrajine u NATO protive se Mađarska, Slovačka, Belgija, Slovenija i Španija.

Izvor: Klik.ba

Volodimire, imaš sedam "NE"
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Podeli:

Kako piše Politico, plan pobede ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog suočava se s izazovima da neke od ključnih članica Alijanse nisu zainteresovane da pozovu Ukrajinu da se pridruži NATO savezu.

Nemačka i SAD su među glavnim silama koje se odupiru pozivu Zelenskom, a Politico je napomenuo da su ključne članice Alijanse zabrinute zbog uvlačenja u rat Rusije.

U intervjuu za Politico, američka ambasadorka pri NATO-u Džulin Smit, koja napušta svoju funkciju, istakla je da "savez do danas nije stigao do tačke u kojoj je spreman da ponudi članstvo ili poziv Ukrajini".

Međutim, Nemačka i SAD nisu jedine koje blokiraju članstvo Ukrajine u NATO-u. Mađarska i Slovačka takođe pružaju otpor, ali imaju drugačije stavove.

Pročitajte još:

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: