Svet 1

24.10.2024.

10:07

Kamala ne štedi s prozivanjem: On je fašista VIDEO

Kandidatkinja demokrata na predsedničkim izborima Kamala Haris nazvala je kandidata republikanaca i bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa "fašistom", opisujući ga kao "opasnog" i "nesposobnog" za funkciju za koju se kandiduje.

Izvor: Tanjug

Kamala ne štedi s prozivanjem: On je fašista VIDEO
EPA-EFE/JIM LO SCALZO / POOL

Podeli:

Haris je u emisiji CNN-a rekla da se slaže sa tvrdnjom bivšeg šefa kabineta Donalda Trampa, Džona Kelija, koji je ranije ove nedelje izjavio da njegov bivši šef ispunjava "opštu definiciju fašiste", preneo je NBC Njuz.

Haris je rekla da Kelijevi komentari, koji su objavljeni samo dve nedelje pre izbora, koji se održavaju 5. novembra, predstavljaju "poziv na hitnu pomoć američkom narodu".

"Moramo veoma ozbiljno shvatiti one ljude koji su ga najbolje poznavali", kazala je Haris, misleći na brojne bivše Trampove savetnike koji su raskinuli saradnju sa njim i upozorili javnost da mu ne treba ponovo poveriti vlast.

Ona je, na direktno pitanje da li misli da je Donald Tramp fašista, odgovorila: "Da, mislim".

Haris je i sama tu reč prvi put upotrebila u javnosti, izrazivši uverenje da je glasačima stalo do toga da "nemaju predsednika Sjedinjenih Država koji se divi diktatorima i koji je fašista".


 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: