Svet 8

24.10.2024.

9:26

Uživo Eskaliraće; Ovo će postati treći svetski rat?

Danas je 974. dan rata u Ukrajini. Ruske snage pokušale su masovni udar dronovima na Kijev, a šef Zaporoške oblasne državne uprave Ivan naveo da oštećn niz infrastrukturnih objekata u tom delu Ukrajine.

Izvor: B92.net

Eskaliraće; Ovo će postati treći svetski rat?
B92.net

Podeli:

S druge strane, specijalne snage ruske garde tvrde da su sprečile upad diverzanata u Kursku oblast.

Takođe, Južna Koreja tvrdi da je zvanični Pjongjang poslao 3.000 vojnika u Rusiju.

  • Sve najvažnije vesti o ratu u Ukrajini pratite na našem LIVE Blogu

Uživo

09:24

Lukašenko: Eskaliraće

09:22

Ovo će postati treći svetski rat?

09:22

Zelenski potvrdio: Od Amerike novac

09:21

"Oboreno"

Ukrajina je saopštila da je oborila 40 od 50 ruskih dronova lansiranih tokom noći, dok ih je još sedam "nestalo sa radara". Kijev je saopštio da je jedan dron još uvek u ukrajinskom vazdušnom prostoru, dok su se druga dva vratila ka Rusiji i Belorusiji.

08:40

Južna Koreja i Poljska osuđuju slanje severnokorejskih trupa u Rusiju

Južnokorejski predsednik Jun Suk Jol i poljski lidet Andžej Duda osudili su  slanje severnokorejskih trupa u Rusiju, javila je novinska agencija Jonhap.

08:39

Strahoviti udari: Čulo se 316 eksplozija

Šef Zaporoške oblasne državne uprave Ivan Fedorov potvrdio je da je u noći između srede i četvrtka oštećen niz infrastrukturnih objekata u delu Zaporoške oblasti koji kontrolišu Oružane snage Ukrajine.

Profimedia

08:18

Rusi neće izvoziti borbene avione? Trebaju im

08:16

Rusi: Zauzeli smo

Ruske snage zauzele su u sredu sela Serebrjanka i Nikolajevka u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjecka, javila je u novinska agencija Tas.

Kijev tvrdi da je ukrajinska protivvazduhoplovna odbrana oborila je 57 od 81 ruskog drona u 12 regiona širom zemlje.

Nacionalna garda Ruske Federacije objavila je da su njene specijane snage sprečile ukrajinsku diverzantsko-izviđačku grupu da uđe u jednu od šuma u ​​Kurskoj oblasti, prenela je agecija Tas.

Kako se dodaje, neprijateljsko vozilo uništeno je bespilotnom letelicom.

08:15

Putin danas sa Guterešom

Ruski predsednik Vladimir Putin sastaće se danas sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, a nastaviće i niz pregovora sa svetskim liderima koji su doputovali u Kazanj na samit BRIKS-a.

08:15

Kredit za Ukrajinu

Američka vlada je pristala da svoj deo od 20 milijardi dolara izdvoji za veći kredit G7 za Ukrajinu, koji će biti obezbeđen pod garancijom profita od zamrznute imovine Rusije, saopštila je američka ministarka finansija Dženet Jelen na sastanku u Vašingtonu sa ukrajinskim kolegom Serhijem Marčenkom.

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: