Svet 32

24.10.2024.

21:51

Uživo Strahoviti udari; Sprema se "pakao"; Ubijeno 26.000 vojnika VIDEO

Danas je 974. dan rata u Ukrajini. Ruske snage pokušale su masovni udar dronovima na Kijev, a šef Zaporoške oblasne državne uprave Ivan naveo da oštećn niz infrastrukturnih objekata u tom delu Ukrajine.

Izvor: B92.net

Strahoviti udari; Sprema se "pakao"; Ubijeno 26.000 vojnika VIDEO
Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A

Podeli:

S druge strane, specijalne snage ruske garde tvrde da su sprečile upad diverzanata u Kursku oblast.

Takođe, Južna Koreja tvrdi da je zvanični Pjongjang poslao 3.000 vojnika u Rusiju.

  • Sve najvažnije vesti o ratu u Ukrajini pratite na našem LIVE Blogu

Uživo

21:41

Kijev izgubio 26.000 vojnika na kurskom pravcu za mesec dana

Ukrajinska vojska je u proteklih mesec dana na kurskom pravcu izgubila oko 26.000 vojnika, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u Kazanju.
 

19:41

Lukašenko: Ne verujem

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da ne veruje da je ruski kolega Vladimir Putin doveo severnokorejske vojnike na vojne vežbe u Rusiju, kako bi se kasnije borili u Ukrajini, ističući da bi taj potez predstavljao eksalaciju.

''Putin, poznavajući njegov karakter, nikada neće nikoga ubediti da natera oružane snage bilo koje zemlje da se angažuju u sukobu u Ukrajini. Ne verujem u to'', rekao je on u intervjuu za ruski servis Bi-Bi-Sija povodom tvrdnji nekoliko stranih vlada da se najmanje 3.000 severnokorejskih vojnika nalazi na obuci u Rusiji.

16:29

Puca na frontu

16:00

Satelitski snimak vojnika Severne Koreje koji se grupišu u ruskoj vojnoj bazi

14:46

Nove ratne karte otkrivaju ogroman ruski prodor na prvoj liniji

14:21

U ruskom napadu na Kupjansk povređeno sedam osoba

U ruskom napadu na ukrajinski grad Kupjansk, u Harkovskoj oblasti, povređeno je sedam osoba, a uništeno je nekoliko objekata, uključujući stambene zgrade.

Ruske snage su navodno koristile termobaričnu bombu, koja je pogodila područje blizu pijace, ranivši pet žena i dva muškarca, prenosi RBC Ukrajina.

''Stanovnici su bili u epicentru ruskog udara. Policajci su pomogli spasiocima da izvuku ljude ispod ruševina i pružili im pomoć. Jedna od žrtava je u lošem stanju”, saopštila je lokalna policija.

Rusko granatiranje uništilo je i dvospratni objekat na pijaci i oštetilo 12 trgovačkih tezgi, obdanište, stambene zgrade i jednu opštinsku zgradu. Istovremeno, ukrajinske snage su u toku noći uništile 40 ruskih dronova, uključujući 10 u blizini Kijeva.

14:20

Ruski "Tu 22M3" zasipa krstarećim raketama

U noći 27. septembra, nosači raketa Tu-22M3 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije su krstarećim raketama Kh-22 gađali Zmijsko ostrvo u Crnom moru.

Bilo je izveštaja o eksplozijama na ostrvu, što ukazuje na pogotke.

Verovatno su gađani ukrajinski radarski sistemi i lanser raketa.

Ranije, 12. septembra, ukrajinski izvori su izvestili da je par Tu-22M3 lansirao rakete Kh-22 iznad Crnog mora, ciljajući Zmijsko ostrvo.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: