Svet 0

23.10.2024.

20:59

Horor na pijaci u Kabulu: Snimljen trenutak eksplozije, ima mrtvih VIDEO

U eksploziji granate na pijaci u Kabulu poginula je jedna osoba, a povređeno je najmanje 10 ljudi, uključujući žene i decu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana.

Izvor: Tanjug

Horor na pijaci u Kabulu: Snimljen trenutak eksplozije, ima mrtvih VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Počiniocu je amputirana jedna noga i on je sada u pritvoru, na lečenju i pod istragom službi bezbednosti", rekao je portparol Ministarstva Abdul Matin Kanije, ne navodeći da li je reč o terorističkom napadu. 

Eksplozija se dogodila oko 14.00 po lokalnom vremenu na prometnoj pijaci polovne odeće u blizini bioskopa Pamir u Policijskom okrugu 1.

Stefano Đenaro Smirnov, zamenik direktora Urgentne bolnice u Avganistanu, izjavio je da su među povređenima jedna trogodišnja devojčica, četvorogodišnji dečak, 16-godišnji dečak, dve žene i šest muškaraca i da je jedna žrtva u kritičnom stanju, prenosi avganistanski portal KabulNow.

Smirnov je napomenuo da se eksplozija dogodila u trenutku kada je veliki broj ljudi bio na pijaci, što je, kako je naveo, izazvalo paniku i haos među masom. Veruje se da je većina žrtava iz siromašnih sredina.

Talibanske snage bezbednosti u Kabulu još nisu komentarisale incident.

Nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za napad.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: