Svet 0

23.10.2024.

20:45

Eksplozija u Čileu: Molotovljev koktel donet u školu VIDEO

Zapaljiva bomba domaće izrade eksplodirala je danas u jednoj javnoj srednjoj školi u Čileu, zapalivši požar u kome je povređeno najmanje 35 učenika, nekoliko u kritičnom stanju, rekli su vatrogasci.

Izvor: Beta

Eksplozija u Čileu: Molotovljev koktel donet u školu VIDEO
Profimedia

Podeli:

Grupa učenika u školi u centru Santjaga, glavnog grada, pravila je molotovljeve koktele u kupatilu da bi ih kasnije bacila na protest, a jedan je eksplodirao.

Nije jasno šta je izazvalo eksploziju.

Vatrogasna služba je saopštila da je 11 učenika u prestižnom nacionalnom internatu Baros Arana hospitalizovano i u teškom stanju, sa opekotinama koje su zahvatile njihov respiratorni sistem.

Ostali đaci su zadobili lakše opekotine, dodaju nadležni, dok se učiteljica koja je pokušavala da pomogne učenicima srušila.

Vatrogasci su brzo obuzdali požar i blokirali puteve oko lica mesta.

Policija je saopštila da su učenici planirali ulične demonstracije kasnije tog dana.

Tokom velikih demonstracija 2011. i 2019. godine, učenici srednjih škola i univerziteta zauzeli su konfrontacijski stav protiv vlade i poslovne elite tražeći političke reforme.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: