Svet 0

23.10.2024.

19:37

Hezbolah potvrdio: Likvidiran je

Libanska militantna grupa Hezbolah potvrdila je danas da su izraelske snage likvidirale Hašima Safija Al Dina, navodnog naslednika ubijenog lidera te pro-iranske organizacije Hasana Nasralaha, ne navodeći kada ili gde se to dogodilo.

Izvor: Tanjug

Hezbolah potvrdio: Likvidiran je
Profimedia

Podeli:

Ovo saopštenje je izdato dan nakon što je Izrael saopštio da je Al Din ubijen zajedno sa drugim liderima Hezbolaha pre tri nedelje u vazdušnom udaru izraelske ratne avijacije na ciljeve u južnim predgrađima Bejruta, prenosi portal Gulf News.

"Žalimo za vođom Izvršnog saveta Hezbolaha, njegovom ekselencijom, mudrim Hašimom Safi Al Dinom", navodi se u saopštenju Hezbolaha i dodaje da je Al Din ubijen u "kriminalnoj i agresivnoj akciji cionista" zajedno sa drugim borcima Hezbolaha.

Duboko religiozni Safi Al Din, muslimanski sveštenik sa porodičnim vezama sa Nasralahom, smatran je za najverovatnijeg kandidata za najvišu funkciju u Hezboloahu nakon ubistva Nasralaha 27. septembra u izraelskom vazdušnom napadu na južna predgrađa Beiruta.

Nakon verskih studija u Komu, svetom gradu Islamske republike Iran, Safi Al Din, član Izvršnog saveta Hezbolaha, održavao je jake veze sa Iranom. Sjedinjene Američke Države i Saudijska Arabija 2017. godine stavile su Al Dina na svoje liste "terorista".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: