Svet 1

23.10.2024.

16:08

Stravični snimci: Snimljen jedan od napadača; Specijalci na nogama FOTO/VIDEO

Jaka pucnjava i eksplozije čule su se u sredu popodne iz glavnog objekta turske aerokosmičke industrije (TAI) u Ankari, a na društvenim mrežama su se pojavila fotografija jednog od navodnih napadača, piše sozcu.com.tr.

Izvor: telegraf

Stravični snimci: Snimljen jedan od napadača; Specijalci na nogama FOTO/VIDEO
EPA-EFE/NECATI SAVAS

Podeli:

Kako prenose turski mediji, specijalci su ušli u fabriku, a ranjeni su evakuisani.

U blizini mesta, gde se incident dogodio, nalazi se škola. Učenici se i dalje drže u školi iz bezbednosnih razloga.

"Teroristički napad izvršen je na objekte Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI) Ankara Kahramankazan", rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja u saopštenju.

On je dodao da su zabeležene prve žrtve i povređeni.

Ministar nije naveo konkretne podatke o žrtvama, ali je obećao da će javnost obaveštavati o dešavanjima, pozivajući se na zvanične izvore informacija.

Svedoci su izjavili da je osoblje upućeno u skloništa iz bezbednosnih razloga. Na lice mesta odmah su upućene snage bezbednosti, vatrogasci i medicinske ekipe.

TAI je ključni igrač u turskoj vazduhoplovnoj industriji, dizajnira, razvija i proizvodi različite vazdušne platforme. Kompanija takođe proizvodi delove za međunarodne projekte, uključujući komponente za putnički avion Erbas A380 i vojni transportni avion A400M.

Vlasti još nisu identifikovale počinioce niti dale detalje o prirodi napada.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: