Svet 0

23.10.2024.

15:17

"Moldavske vlasti falsifikovale rezultate referenduma o pridruživanju EU"

Moskva smatra da su moldavske vlasti falsifikovale rezultate referenduma o pridruživanju Evropskoj uniji, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug

"Moldavske vlasti falsifikovale rezultate referenduma o pridruživanju EU"
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Podeli:

Prema njenim rečima, Ruska Federacija veruje da se u Moldaviji ''čulo odlučno ne integraciji u EU “, ali su vlasti te zemlje "učinile 'sve da sakriju ove rezultate“, prenosi RIA Novosti.

''Rezultati glasanja su se pokazali kao neuspeh za rukovodstvo Moldavije“, rekla je Zaharova.

Više od polovine birača u Moldaviji glasalo je na referendumu, održanom u nedelju, za ulazak te zemlje u EU, pokazuju najnoviji podaci Centralne izborne komisije, nakon obrade 98,42 odsto biračkog materijala.

Na predsedničkim izborima koji su održani istog dana, prema preliminarnim podacima nakon obrade 98,51 odsto biračkog materijala, najviše glasova je dobila aktuelna šefica države Maja Sandu, sa 42,07 odsto glasova.

Sandu se zalaže za evropske integracije, a opozicija je optužuje da je prekinula veze sa Rusijom i izdala nacionalne interese.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: