Svet 3

23.10.2024.

20:13

Volodimir je spremio novi plan

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski naložio je vlastima da izrade predloge za takozvani interni akcioni plan koji bi pomogao zemlji da preživi u ratnim uslovima, nabvodi BBC Ukrajina.

Izvor: Ukrajinska pravda

Volodimir je spremio novi plan
Profimedia

Podeli:

Reč je o, kako se navodi, dokumentu koji bi trebalo da utiče na unutrašnje odluke u mnogim oblastima – vojnoj industriji, odbrani, ekonomiji, socijalnoj politici i drugim.

Istovremeno, takva inicijativa, kažu za BBC Ukrajina , nije alternativa "Planu pobede" koji je ukrajinski predsednik predstavio svim zapadnim saveznicima proteklih dana.

Prema ovom "planu B", za razliku od "Plana pobede", koji se tiče zapadnih partnera i njihovog angažovanja u odbrani Ukrajine od Rusije, će predvideti korake koje sama Ukrajina mora da preduzme.

"Predsednik je već dao nalog u vezi sa razvojem ovog plana", rekao je izvor iz tima Zelenskog, a prenela je Ukrajinska pravda.

Još se navodi i da bi ovaj, drugi plan Zelenskog, trebalo da bude pripremljen i predstavljen Ukrajincima do kraja godine.

"Cilj je da učinimo sve što je moguće da očuvamo jedinstvo i postignemo rezultate u različitim oblastima razvoja zemlje", objasnio je izvor BBC Ukrajina.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: