Svet 0

23.10.2024.

13:14

Ruski piloti ostavili zloslutno upozorenje Putinu; "Ja sam bomba"

Piloti ruskog borbenog aviona koji je korišćen u operaciji protiv ukrajinskih snaga koje su upale u Kursku oblast, ostavili su pisanu poruku na bombi.

Izvor: Njuzvik

Ruski piloti ostavili zloslutno upozorenje Putinu; "Ja sam bomba"
Profimedia

Podeli:

Ta poruka na bombi objavljena je potom na društvenim mrežama.

Kako piše Njuzvik, od početka invazije ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu, nižu se izveštaji o niskom moralu među ruskim trupama, a mnogi su izrazili nezadovoljstvo kvalitetom svojih komandanata i vojnim taktikama.

Dok je ruska vlada ponudila izuzetne platne pakete kako bi privukla osoblje, tokom skoro tri godine rata, neki vojnici i njihove porodice žalili su se da ne primaju obećane plate. U poslednjoj prijavljenoj tvrdnji, @vartranslated, proukrajinski nalog na društvenoj mreži X, postavio je sliku, kako se navodi, klizne bombe sa porukom ruskih pilota koji se bore protiv ruskih snaga u oblasti Kursk, koja se nalazi u Rusiji.

Dodaje se da su piloti uputili pismeni apel svojim nadređenima u vezi sa kliznom bombom, u kom su se žalili "na nedostatak bonusa za bombardovanje sopstvene zemlje".

Na slici u postu je prikazana municija na kojoj je ispisana poruka, koja glasi: “Poštovano Ministarstvo odbrane, ja sam FAB sa modulom za planiranje i korekciju.

Na bombi je dalje pisalo: "Uskoro ću leteti da uništim okupatore u Kurskoj oblasti. Nervozan sam zbog svoje posade, nisu dobili bonuse za protivterorističke operacije od avgusta. Rešite to! P.S. Možete da grešite, ali ne možete da lažete."

Slika bez datuma koju su podelili drugi korisnici društvenih medija nije nezavisno verifikovana, a Njuzvik je kontaktirao rusko Ministarstvo odbrane za komentar, koji naravno nisu dobili.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: