Svet 0

23.10.2024.

13:47

Zapadne sile pritiskaju; Rusija i Belorusija jačaju vojnu sarandnju

Ministar odbrane Rusije Andrej Belousov izjavio je danas da Moskva i Minsk jačaju svoju vojnu saradnju zbog pritiska zapadnih zemalja i "neprijateljskih aktivnosti NATO-a" u blizini granica njihove unije.

Izvor: Tanjug

Zapadne sile pritiskaju; Rusija i Belorusija jačaju vojnu sarandnju
EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

Na zajedničkom sastanku ministarstava odbrane Rusije i Belorusije u Minsku, Belousov je istakao značaj jačanja vojnog partnerstva u trenutnim okolnostima, prenela je agencija RIA Novosti.

On je naglasio da su snage NATO-a tokom ove godine izvele najveće vojne vežbe od Hladnog rata, u kojima su vežbali scenarije mogućeg sukoba sa Rusijom i njenim saveznicima.

"Broj pripadnika koalicionih snaga NATO-a raste, kao i njihove obaveštajne aktivnosti", rekao je ministar, dodajući da je to razlog za dalju vojnu saradnju između Rusije i Belorusije.

Tokom sastanka, ministri su usvojili plan saradnje koji uključuje više od 160 zajedničkih aktivnosti, potvrdio je ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenin.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

23 h

Podeli: