Svet 0

22.10.2024.

16:22

Okrenuli im leđa?; Sinovi El Čapa u pregovorima sa američkom vladom

Ovidio i Hoakin Guzman Lopez, sinovi ozloglašenog bivšeg vođe kartela Sinaloa Hoakina "El Čapa" Guzmana, započeli su pregovore sa američkim vlastima o nižim kaznama i stoga su spremni da svedoče protiv još jedne važne ličnosti u kartelu.

Izvor: Klix.ba

Okrenuli im leđa?; Sinovi El Čapa u pregovorima sa američkom vladom
Profimedia

Podeli:

Advokat koji zastupa braću Guzman saopštio je da su pregovori u toku i da će u zamenu za smanjenu zatvorsku kaznu ovaj dvojac svedočiti protiv Ismaela "El Majoa" Zambade, aktuelnog vođe kartela Sinaloa.

Podsetimo, El Majo i Hoakin Guzman Lopez su uhapšeni u julu ove godine, a akcija američke policije ličila je na filmski scenario.

Naime, FBI je stupio u kontakt sa Guzmanom Lopezom, koji je odlučio da se preda, a kao specijalnu "nagradu" odlučio je da pred vlasti SAD dovede vođu kartela Sinaloa El Maja. El Čapov sin tvrdi da je pozvao Zambadu na vožnju helikopterom da pogleda imanja severno od Meksima.

Međutim, letelica je krenula ka jugu SAD, odnosno ka gradu El Paso.

Tamo su čekali agenti FBI, koji su obojicu priveli. Ovidio Guzman je uhapšen 2023. godine, godinu i po dana pre hapšenja njegovog brata.

El Čapo, njihov otac i bivši vođa kartela Sinaloa, koji je bio na toj funkciji pre El Maja, nalazi se u SAD i služi doživotnu kaznu zatvora zbog brojnih zločina povezanih sa drogom.

Vredi napomenuti i da El Majo tvrdi da je "prisilno kidnapovan" pre nego što je odveden u SAD, zbog čega su meksičke vlasti otvorile istragu protiv grupe "Los Čapitos", sektora kartela Sinaloa koji su neformalno vodila braća Guzman Lopez.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: