Svet 0

22.10.2024.

12:53

Policijska akcija u BiH: Uhapšeno 5 osoba

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH pretresli su danas na području Broda pet lokacija i uhapsili pet osoba u okviru akcije "Begunac" zbog krijumčarenja migranata.

Izvor: Blic.rs

Policijska akcija u BiH: Uhapšeno 5 osoba
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Podeli:

Uhapšeni su osumnjičeni da su bili članovi grupe za organizovani kriminal koja je u prethodnom periodu kroz teritoriju BiH u Hrvatsku prokrijumčarila oko 100 osoba turskog, sirijskog, iračkog i kineskog porijekla, na osnovu čega su ostvarili značajnu protivpravnu imovinsku korist, saopšteno je iz Sipe, piše Srna, a prenosi Srpskainfo.

Oni će u toku dana biti sprovedeni u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, te će o njihovom daljem statusu u zakonskom roku odlučivati postupajući tužilac.

Privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Ove aktivnosti provedene su po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Tokom realizacije ove akcije ostvarena je saradnja sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Operativna akcija "Begunac" rezultat je višejesečnog rada pripadnika Sipe i Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, koja je ostvarena putem Evropola i uz posredstvo operativne grupe Zebra.

Pročitajte još:

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: