Svet 19

22.10.2024.

9:55

Napadnuta Rusija: Gore fabrike VIDEO

Ukrajinski dronovi napali su tokom protekle noći četiri fabrike u Tulskoj, Tambovskoj i Voronješkoj oblasti u Rusiji.

Izvor: Kurir.rs/The Kyiv Independent

Napadnuta Rusija: Gore fabrike VIDEO
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Podeli:

Kijev indipendent prenosi da su to objavile lokalne vlasti tih oblasti.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je protivvazdušna odbrana (PVO) uništila 11 dronova iznad Brjanske oblasti, tri iznad Belgorodske oblasti, dva iznad Kurske oblasti i po jedan iznad Tulske oblasti i Orelske oblasti.

Maksim Jegorov, guverner Tambovske oblasti, objavio je da je udar ukrajinskog drona izazvao požar u destileriji "Biohim" u gradu Raskazovo.

Na sajtu te firme navodi se da ona pravi "proizvode od strateške važnosti za državu", a posebno se tu ističe etanol koji se kao rastvor koristi za izradu široke game proizvoda, uključujući eksplozive.

Dmitrij Miljajev, guverner Tulske oblasti, saopštio je da su u toj oblasti napadnute još dve destilerije u mestima Jefremov i Lužkovski.

Aleksandar Gusev, guverner Voronješke oblasti, objavio je da je udar ukrajinskog drona izazvao manji požar u jednom industrijskom postrojenju i da nema izveštaja o žrtvama.

Kijev indipendent navodi da ukrajinska vojska nije komentarisala ove izveštaje.

Podseća se da je Ukrajina izvela veliki broj vazdušnih udara na na vazduhoplovne baze i druge vojne objekte kako bi oslabila moćniju rusku avijaciju i umanjila kapacitete Moskve za izvođenje napada na ukrajinske gradove.

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: