Svet 0

22.10.2024.

11:45

Panika na ostrvu: Vojska je "ušla" FOTO/VIDEO

Nakon što je kineska vojska objavila da pokreće novu vojnu vežbu oko Tajvana, oglasilo se i Ministarstvo odbrane Tajvana i iznelo detalje o aktivnostima kineske vojske u protekla 24 sata.

Izvor: Klix.ba

Panika na ostrvu: Vojska je "ušla" FOTO/VIDEO
EPA/MICHAL WALCZAK POLAND OUT

Podeli:

Prema poslednjim informacijama, tajvanske vlasti su do 6 sati ujutro otkrile 17 letelica i devet brodova kineske vojske koji su izvodili niz aktivnosti oko ostrva.

Brojni avioni, tačnije njih 11, kako ističu, prešli su tzv. srednju liniju i ušao u severne, centralne i jugozapadne delove Tajvana, što je ministarstvo ocenilo kao provokaciju.

"Pratili smo situaciju i reagovali smo u skladu sa tim", saopštilo je Ministarstvo odbrane Tajvana.

Prema informacijama iz ministarstva, kao kontrameru sa Tajvana, u cilju odvraćanja angažovali su obalske raketne sisteme, borbenu vazdušnu patrolu i brodove.

Nove kineske vojne manevre prokomentarisao je i premijer Tajvana Čo Jung-tai, koji je rekao da je vojska spremna za sve vrste situacija i da neće dozvoliti da se desi bilo kakav incident.

"Naša je dužnost da zaštitimo suverenitet Tajvana i bezbednost našeg naroda", rekao je premijer.

Podsećanja radi, Kina se juče oglasila i najavila da će u Tajvanskom moreuzu izvršiti paljbu bojevom municijom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

23 h

Podeli: