Svet 1

22.10.2024.

10:22

Uživo Udar za udarom; Planiran atentat?; Broje se mrtvi FOTO/VIDEO

Napadi na Bliskom istoku se nastavljaju, a prethodne noći i tokom jutra ponovljen je udar na Bejrut.

Izvor: B92.net

Udar za udarom; Planiran atentat?; Broje se mrtvi FOTO/VIDEO
EPA-EFE/STRINGER

Podeli:

Izraelska vojska je nakon napada optužila Hezbolah za skladištenje miliona dolara u bunkeru ispod jedne od najvećih bolnica u Libanu.

  • Sve o sukobu na Bliskom istoku iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE BLOGU

Uživo

10:21

Hapšenje u Jerusalimu zbog planiranja atentata

Sedam stanovnika Istočnog Jerusalima uhapšeno je danas pod sumnjom da su planirali napade u Izraelu, uključujući atentate na izraelskog naučnika u oblasti nuklearne energije i gradonačelnika u centralnom Izraelu.

Osumnjičeni, starosti od 19 do 23 godine, delovali su kao grupa tokom poslednje dve godine.

Na čelu grupe je bio Rami Alijan, 23-godišnjak kojeg je regrutovao iranski agent, preneo je Tajms of Izrael. Prema policijskim i Šin Bet izvorima, osumnjičeni su bili angažovani na različitim zadacima.

09:07

Ruševine Bejruta

09:06

Izrael optužio Hezbolah da skladišti milijarde dolara ispod bolnice

Izraelska vojska izvela je tokom noći i jutros više od deset napada na južno predgrađe Bejruta, optužujući Hezbolah za skladištenje milijardi dolara u bunkeru ispod jedne od najvećih bolnica u Libanu.

Napadi su usledili nakon što je portparol IDF na arapskom jeziku potpukovnik Avičaj Adre, naredio evakuaciju nekoliko zgrada u južnim predgrađima Bejruta, upozoravajući građane da se nalaze "u blizini objekata Hezbolaha", preneo je Tajms ov Izrael.

Izraelska vojska saopštila je juče da će nastaviti udare na ciljeve Hezbolaha, fokusirajući se na njihovu finansijsku infrastrukturu.

Portparol IDF-a Danijel Hagari rekao je da se procenjuje da se u bunkeru ispod bolnice Sahel nalazi oko "nekoliko milijardi dolara u novčanicama i zlatu".

08:42

Objavljen snimak borbi izraelskih vojnika u ulici gde je ubijen Jahja Sinvar

08:15

Udar na Tel Aviv

08:15

Gori u Bejrutu

08:14

Hezbolah tvrdi da je gađao izraelsku bazu Glilot u predgrađu Tel Aviva

Libanska grupa Hezbolah saopštila je danas da je izvršila raketni napad na bazu Glilot izraelske vojne obaveštajne jedinice koja se nalazi u predgrađu Tel Aviva.

Grupa je takođe navela je gađala i pomorsku bazu u blizini Haife, preneo je Tajms of Izrael. Izraelska vojska (IDF) navela je da je pet raketa gađalo centralni Izrael, a još 15 je gađalo sever.

IDF je naveo da su neke od raketa presretnute, dok su druge pale na otvorene površine i da nema žrtava.

08:13

Izrael napao predgrađe Bejruta

Izraelska vojska izvela je tokom noći i jutros više od deset napada na južno predgrađe Beiruta, optužujući Hezbolah za skladištenje miliona dolara u bunkeru ispod jedne od najvećih bolnica u Libanu.

Napadi su usledili nakon što je portparol IDF-a na arapskom jeziku potpukovnik Avičaj Adre, naredio evakuaciju nekoliko zgrada u južnim predgrađima Bejruta, upozoravajući građane da se nalaze "u blizini objekata Hezbolaha", preneo je Tajms of Izrael.

Izraelska vojska saopštila je juče da će nastaviti udare na ciljeve Hezbolaha, fokusirajući se na njihovu finansijsku infrastrukturu.

07:32

Presretnuto pet projektila ispaljenih iz Libana

Izraelska vojska saopštila je da je jutros njeno vazduhoplovstvo identifikovalo i presrelo pet projektila ispaljenih iz Libana.

U izveštaju se ne navodi da li je u ovom napadu bilo žrtava ili materijalne štete.

Napad se dogodio nakon što su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile u Haifi, Akri i okolnim oblastima, navodi Tajms of Izrael.

07:32

Najmanje četvoro poginulih u napadu na Bejrut

Najmanje četvoro ljudi je poginulo, uključujući dete, dok su 24 osobe povređene u izraelskom napadu na Bejrut, a Univerzitetska bolnica Rafik Hariri, najveća javna bolnica u Libanu pretrpela je veliku štetu od eksplozije, reklu su zdravstveni izvori.

Uprkos napadu, bolnica je nastavila rad i trenutno prima povređene u izraelskim napadima, rekao je za Gardijan izvor u bolnici.

Izraelska vojska je granatirala danas delove Bejruta u blizini bolnice Rafik Hariri.

Libanska bolnica Sahel u južnom predgrađu Bejruta evakuisana je nakon što je Izrael saopštio da se ispod nje nalazi bunker Hezbolaha.

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: