Svet 3

21.10.2024.

9:11

"Stigla je": Snažna oluja besni Evropom VIDEO

Zastrašujući snimci dolaze iz Velike Britanije gde besni oluja Ešli koja je do sada izazvala poplave, požare i veliku materijalnu štetu.

Izvor: Telegraf.rs

"Stigla je": Snažna oluja besni Evropom VIDEO
EPA-EFE/Carlos Barba

Podeli:

Kako su stručnjaci ranije predvideli, oluja Ešli je u nedelju "stigla" u severozapadnu Evropu, a na njenom najjačem udaru naći će Irska, Vels i Škotska.

Ciklon će se u nastavku vikenda svojim centrom premeštati zapadnije i severnije od Irske i zahvatiće celu Irsku i Veliku Britaniju.

U centru grada Korka došlo je do požara gde su zbog jake oluje oboreni elektirčni kablovi koji su udarili u drvo i izazvali plamen. Na mrežama je objavljen snimak tog incidenta.

"Oluja Ešli je pogodila Salthill večeras Ovo je Atlantik u svom najluđem izdanju", rekao je Pol O'Brajen koji je podelio video-snimak poplave uz obalu i jakih vetrova.

Vremenske mape pokazuju zapanjujuće brzine oluje Ešli dok udara po Velikoj Britaniji obilnom kišom i vetrovima do skoro 130 kilometara na sat.

Za neke oblasti, Met Office je izdao upozorenje o "opasnosti po život" za neke ljude.

Izdate su i stotine upozorenja o poplavama, a neki putevi su zatvoreni. Upozoreno je na materijalnu štetu na zgradama, nestanke struje i povrede i opasnost po život od vetra velike brzine.

Desetine hiljada domova ostalo je bez struje u nedelju uveče nakon što je oluja zahvatila ostrvo.

Zbog opasnih uslova otkazano je na desetine letova, uključujući i aerodrome u Dablinu i Belfastu.

"Oluja Ešli će doneti jak vetar u većem delu Velike Britanije u nedelju pre nego što se razvedri u ponedeljak, sa šansom za poremećaje u delovima Škotske, Severne Irske, severozapadne Engleske i Zapadnog Velsa", rekao je zamenik glavnog meteorologa Met Office-a Toni Vison.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: