Svet 0

21.10.2024.

19:54

Uživo Eksplozija u Tel Avivu; IDF se izvinio?! Likvidirani su, njih 1.200 VIDEO

Nakon što je najavio novu seriju snažnih napada, Izrael je udario na Bejrut i druge delove Libana.

Izvor: B92.net

Eksplozija u Tel Avivu; IDF se izvinio?! Likvidirani su, njih 1.200 VIDEO
Profimedia

Podeli:

AFP je citirao bezbednosni izvor koji je rekao da su dva napada izvršena u blizini aerodroma u Bejrutu dok je Izrael napao južno predgrađe prestonice nakon što je izdao više naređenja za evakuaciju.

Sve o sukobu na Bliskom istoku iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE BLOGU

Uživo

20:18

Galant potpisao uredbu da je nelicencirana banka Hezbolaha teroristička organizacija

Izraelski ministar odbrane Joav Galant potpisao je  danas naredbu kojom je Al-Kard Al-Hasan, nelicencirana banka na sivom tržištu, proglašena terorističkom organizacijom.
Banka se smatra jednim od glavnih izvora novca Hezbolaha, saopštila je Galantova kancelarija, preneo je Tajms of Izrael.

U saopštenju se navodi da je taj potez deo ekonomskih napora koje je bezbednosni establišment preduzeo u borbi protiv Hezbolaha i drugih terorističkih grupa.

Uredba je potpisana dan nakon što je banka Al-Kard Al-Hasan gađana u izraelskim vazdušnim napadima.
 

20:14

U izraelskim vazdušnim napadima na različite delove Libana 17 poginulih

Libansko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je u vazdušnim napadima Izraela na različite delove Libana poginulo 17 ljudi.

Ministarstvo je saopštilo da je šest osoba, uključujući jedno dete, ubijeno u vazdušnom napadu na kuću u gradu Balbeku na severoistoku zemlje. 

Četiri druga su ubijena u južnom selu Kharaeb, a četvorica, uključujući bolničara, ubijena su u obližnjem selu Babileh, prenosi tv kanal Al Majadin.

Još tri bolničara su ubijena u odvojenim vazdušnim napadima na sela Kirbet Selem, Bir el-Sanasel i Deir Zahrani, saopštilo je Ministarstvo.

Izraelski vazdušni napadi pogodili su više od 15 zgrada u Bejrutu, gađajući  finansijsku mrežu povezanu sa Hezbolahom. 
 

19:53

Ministarstvo zdravlja Libana saopštilo je da je u izraelskim vazdušnim napadima na različite delove Libana poginulo 17 ljudi

18:47

IDF procenjuje: Više od 1.200 pripadnika Hezbolaha ubijeno tokom kopnene ofanzive

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su porazile Hezbolahove snage u svim oblastima u kojima su izraelske trupe do sada delovale na jugu Libana i da je, prema poslednjim procenama vojske, više od 1.200 pripadnika Hezbolaha ubijeno tokom kopnene ofanzive.

Ukupno je od oktobra 2023. ubijeno preko 2.000 pripadnika terorističke grupe, naveo je IDF, preneo je Tajms of Izrael.
 

18:46

IDF: Eksploziju u Tel Avivu izazvala raketa iz Libana

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da je jaku eksploziju koja se čula u Tel Avivu izazvala raketa ispaljena iz Libana koja je pala na otvoreno područje.

IDF navodi da se nije oglasila sirena u skladu sa politikom da se ne izdaju upozorenja ako se utvrdi da raketa ne predstavlja pretnju, prenosi Tajms of Izrael.

Za sada nema izveštaja o povređenima.
 

18:45

AP: Izraelska vojska se izvinila zbog napada u kojem su poginula tri libanska vojnika

Izraelska vojska se danas izvinila zbog vazdušnog udara na jugu Libana u kojem su poginula tri libanska vojnika.

Izraelska vojska je saopštila da je u njihovom jučerašnjem napadu pogođen kamion koji je ušao u područje gde je prethodno gađala kamion pokreta Hezbolah koji je prevozio lanser i rakete, preneo je AP.

Kako su saopštile izraelske oružane snage, njihovi pripadnici nisu znali da je drugi kamion pripadao libanskoj vojsci.
 

18:45

Wafa: U napadima izraelske vojske na sever Pojasa Gaze ubijeno 29 Palestinaca

Najmanje 29 Palestinaca, uključujući decu, ubijeno je danas u napadima izraelske vojske na severu Pojasa Gaze, objavila je palestinska novinska agencija Wafa.

Medicinski izvori su naveli da je sedam osoba ubijeno ili ranjeno nakon granatiranja kampu Džabalija gde su u školi smešteni raseljeni stanovnici Pojasa Gaze, preneo je Gardijan.

Kako je naveo britanski list, ovi navodi nisu mogli da budu nezavisno provereni.

Wafa je takođe prenela da je šest osoba, među kojima je bilo dece, ubijeno ili ranjeno kada su gađani civili koji su pokušavali da dođu do pijaće vode u Džabaliji.

U vazdušnom udaru drona na kamp na istoj lokaciji poginula su četiri civila u blizini bolnice al Jaman al-Said.
 

17:45

Iran uložio žalbu IAEA zbog pretnji Izraela da će napasti iranske nuklearne lokacije

Iran je uložio žalbu Međunarodnoj agenciji UN za atomsku energiju (IAEA) zbog pretnji Izraela da će napasti iranske nuklearne lokacije.

Teheran je pozvao zvaničnike IAEA da upozore Izrael da bi takav napad bio ne samo u suprotnosti sa međunarodnim pravom, već bi predstavljao kršenje rezolucija UN, preneo je Gardijan.

IAEA, koja je odgovorna za nadzor nad iranskim nuklearnim programom, do sada nije komentarisala eskalaciju sukoba na Bliskom istoku, a odnosi agencije UN sa Teheranom od nedavno su zategnuti.
 

17:11

Saudijska Arabija traži od UN da osudi Izrael

Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije pozvalo je međunarodnu zajednicu, posebno Savet bezbednosti UN, da "osudi Izrael za ponovljena skrnavljenja islamskih svetih mesta na Brdu hrama“.

Ovo sledi nakon što su "doseljenici upali u kompleks džamije Al-Aksa koji su štitile izraelske snage koje su sprečile palestinske vernike da uđu u džamiju", navodi se u poruci.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: