Svet 12

21.10.2024.

9:31

Uživo Amerika opomenuta; Neprijateljska logistika polomljena; "Sravnjen sa zemljom" VIDEO

Sukob u Ukrajini ušao je u 971. dan.

Izvor: B92.net

Amerika opomenuta; Neprijateljska logistika polomljena; "Sravnjen sa zemljom" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Ukrajinska vojska oborila je protekle noći desetak ruskih dronova koji su lansirani ka Kijevu iz različitih pravaca, saopšteno je iz ukrajinskog Ministarstva odbrane.

''Neprijatelj ne smanjuje intenzitet vazdušnih napada na Ukrajinu i Kijev. Tokom noći su ruski dronovi ponovo pokušali da udare prestonicu. Vazdušna uzbuna u Kijevu trajala je više od pet sati. Ruski dronovi su se približili prestonici iz različitih pravaca. Ali snagama svih komponenti Odbrambenih snaga neutralisane su sve bespilotne letelice, odnosno do desetak neprijateljskih bespilotnih letelica koje su ugrožavale grad'', navodi se u saopštenju, prenosi Ukrinform.

  • Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE BLOGU

Uživo

09:44

Šef Pentagona stigao u Kijev

09:30

"Lomimo logistiku neprijatelja"


Napredovanje ka Gornjaku i Selidovu ozbiljno narušava logistiku Oružanih snaga Ukrajine u DNR, izjavio je lider ove republike Denis Pušilin.

"Postoje ozbiljni preduslovi (za napredovanje) u pravcu Gornjaka, a posle Gornjaka je, naravno, Selidovo. Zapravo, ovo veoma ozbiljno narušava i lomi logistiku neprijatelja, jer tamo prolazi železnička linija", rekao je Pušilin za televiziju "Rusija 24".
 

09:26

Jasno upozorenje Americi: Obmana
https://www.b92.net/info/svet/69536/jasno-upozorenje-americi-obmana/vest
Shutterstock/Catarina Belova

09:22

Ostin stiže u Ukrajinu

Samo dve nedelje uoči američkih predsedničkih izbora, koji donose neizvesnost u vezi sa daljom zapadnom podrškom Ukrajini, američki ministar odbrane Lojd Ostin stiže danas u posetu Ukrajini kako bi Kijevu potvrdio podršku SAD.

Tokom Ostinove posete, četvrte i verovatno poslednje na položaju prvog čoveka Pentagona u administraciji predsednika SAD Džozefa Bajdena, vodiće se ozbiljni razgovori o američkim naporima da se pomogne Ukrajini u jačanju odbrane u trenutku kada ruske snage napreduju na bojnom polju, prenosi Rojters.

08:57

Toreck je "sravnjen sa zemljom"

08:56

Rusko Ministarstvo odbrane: Uništeni su

Samohodne haubice "msta S" grupe "Zapad" uništile su oklopnu tehniku i ljudstvo ukrajinske vojske na kupjanskom delu fronta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

08:08

Zauzeto uporište u Kurskoj oblasti

Ruske desantne snage uništile su grupu ukrajinskih vojnika i zauzele uporište u Kurskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

07:05

Napadnut Harkov bombama KAB-250

U ruskom vazdušnom napadu na Harkov u Ukrajini povredjeno je 12 osoba, saopštila je lokalna policija.

''Od 03.00 sati u Harkovu je 12 osoba povredjeno u ruskom granatiranju. Služba nacionalne bezbednosti u Harkovskoj oblasti neprestano radi, istražitelji primaju izjave žrtava o materijalnoj šteti'', navodi se u saopštenju, prenosi Ukrinform.

Prema preliminarnim podacima, ruska vojska je napala Harkov navodjenim avio-bombama KAB-250.

07:05

Putin se sastao sa predsednikom UEA

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sinoć sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom i zahvalio mu na tome što je Abu Dabi posredovao u razmeni zatvorenika sa Ukrajinom, prenose ruski mediji.

Dvojica lidera su razgovarala o brojnim temama, izmedju ostalog i o sukobu na Bliskom istoku.
Ruske novinske agencije citirale su Putina da je situacija na Bliskom istoku "komplikovana".

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: