Svet 0

20.10.2024.

20:22

Netanjahu odbrusio Trampu: Radimo u našem interesu

Benjamin Netanjahu rekao je tokom razgovora sa Donaldom Trampom, da će Izrael donositi odluke na osnovu svojih nacionalnih interesa, saopštio je danas kabinet izraelskog premijera.

Izvor: Tanjug

Netanjahu odbrusio Trampu: Radimo u našem interesu
Tanjug/AP Photo/Richard Drew

Podeli:

"Premijer Netanjahu je ponovio ono što je, takođe, javno rekao: Izrael uzima u obzir pitanja koja postavlja američka administracija, ali će na kraju donositi odluke na osnovu svojih nacionalnih interesa", navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Tramp je, obraćajući se kasnije novinarima u Filadelfiji, rekao da je imao "veoma lep razgovor" sa Netanjahuom u subotu.

On je naveo da ga je izraelski premijer pitao za mišljenje o tome šta da radi sa Iranom. "Pitao me je šta ja mislim. A ja sam samo rekao, uradite ono što morate", rekao je bivši predsednik SAD.

Iran je tokom noći 1. oktobra na Izrael ispalio oko 180 raketa, a među metama su bili aerodromi i piste za poletanje, ali i kancelarije izraelske međunarodne obaveštajne službe Mosad.

Netanijahu je nakon iranskog raketnog napada na Izrael, na sednici kabineta za bezbednost, rekao da napad nije uspeo, ali da je Iran napravio "veliku grešku" i da će "platiti za to".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: