Svet 33

20.10.2024.

11:41

Šok iz Severne Koreje: Ukrajinski vojnici, predajte se

Ukrajinski zvaničnici objavili su pre nekoliko dana video snimak na kojem, navodno, severnokorejski vojnici zadužuju uniformu i opremu u Rusiji, a sada se na društvenim mrežama pokazao plakat za koji se tvrdi da je propagandni materijal Severne Koreje.

Izvor: B92.net

Šok iz Severne Koreje: Ukrajinski vojnici, predajte se
EPA-EFE/Chung Sung-Jun / POOL

Podeli:

Navodni plakat je za kratko vreme postao veoma viralan na društvenim mrežama, a na njemu je prikazan severnokorejski vojnik koji upire prstom na mapi na kojoj je označen Kijev, dok je iznad njega poruka ukrajinskim vojnicima da se predaju moćnoj Narodnooslobodilačkoj vojsci Severne Koreje i da ne pružaju otpor.

Podsećamo, pre nekoliko dana ukrajinski zvaničnici objavili su video koji navodno prikazuje desetine regruta iz Severne Koreje kako zadužuju uniforme u Rusiji i koje je Pjongjang poslao da se bore u ratu u Ukrajini.

Na snimku, koji je objavio ukrajinski Centar za strateške komunikacije i bezbednost informacija, koji deluje u okviru Ministarstva kulture i informisanja, navodno se vidi kako severnokorejski vojnici stoje u redu da pokupe torbe, odeću i drugu odeću od ruskih vojnika.

Snimak je objavljen nakon što je šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirilo Budanov u lokalnim medijima tvrdio da oko 11.000 severnokorejskih vojnika trenutno trenira u istočnoj Rusiji. On je predvideo da će biti spremni da se pridruže borbama do novembra. Najmanje 2.600 biće poslato u rusku oblast Kursk, gde je Ukrajina izvršila upad u avgustu, rekao je on.

"Pojava bilo kog broja novih vojnika je problem jer će nam jednostavno trebati novo, dodatno oružje da ih sve uništimo", rekao je Solovej za AP i dodao:

"Širenje ovog videa je važno kao signal svetskoj zajednici da će nam, pošto su dve zemlje zvanično u ratu protiv Ukrajine, trebati više podrške da odbijemo ovu agresiju."

Podeli:

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: