Svet 0

20.10.2024.

9:19

Izraelci objavili snimak Sinvara: "Planirao je napad, pa pogledajte šta on i njegova porodice nose" VIDEO

Pukovnik Nadav Šošani, međunarodni portparol IDF, objavio je u subotu snimak s kojeg je skinuta oznaka poverljivo, a na kojem se navodno može videti šta je nedavno ubijeni vođa Hamasa Jahja Sinvar radio dan pre nego što je Hamas 7. oktobra napao Izrael.

Izvor: Telegraf.rs

Izraelci objavili snimak Sinvara: "Planirao je napad, pa pogledajte šta on i njegova porodice nose" VIDEO
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

Šošani tvrdi da je snimak koji su, čini se, snimile sigurnosne kamere u jednom od Hamasovih tunela, načinjena nekoliko sati pre Hamasovog napada na Izrael.

Na snimku se može videti kako Sinvar nosi vreće, vodu, jastuk i nešto za šta Šošani kaže da je televizor.

Portparol IDF-a Daniel Hagari tvrdi da se tunel koji se može videti u videu nalazi ispod doma Sinvara u Gazi.

"Satima su bili sami. Sinvar i njegov sin hodaju tamo-vamo, opremaju se hranom, vodom, jastucima, televizorom, dušecima i drugim proizvodima za dugačak boravak u tunelu", rekao je Hagari.

"Satima pre masakra, Sinvar je brinuo samo o sebi i svojoj porodici dok je slao teroriste da ubijaju izraelsku decu, žene i muškarce", dodao je Hagari.

Hagari je utvrdio da su izraelski vojnici uspeli da pronađu Sinvarovo skrovište u Han Junisu, a portparol IDF-a kaže da je to ličilo na podzemnu tvrđavu. U njoj su Izraelci pronašli toalete, tuš, kuhinju, krevet, uniforme, sefove, dosta gotovine i dokumenta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: