Svet 0

19.10.2024.

16:36

Još 17 dana do izbora: Počelo prevremeno glasanje; Tramp i Harisova u samom "foto finišu"

Kamala Haris i Donald Tramp krenuli su u subotu u kampanju, obraćajući se biračima od Džordžije do Pensilvanije koji su već počeli da glasaju na predsedničkim izborima u SAD.

Izvor: Klix.ba

Još 17 dana do izbora: Počelo prevremeno glasanje; Tramp i Harisova u samom "foto finišu"
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Podeli:

Haris i Tramp su u suštini izjednačeni u najkonkurentnijim državama i mnogi Amerikanci već glasaju prevremeno poštom ili lično sa samo 17 dana do izbora.

U subotu, Haris će biti domaćin događaja za glasanje u Detroitu, u državi Mičigen, prvog dana prevremenog glasanja, zajedno sa reperom Lizom rođenom u Mičigenu. Zatim putuje u Atlantu, u Džordžiji, na set sa pop pevačem Ašerom, koji trenutno vodi rasprodatu koncertnu turneju od tri koncerta u južnom gradu. Prevremeno glasanje počelo je ove nedelje u Džordžiji. Harisovoj će biti potrebna jaka predstava u gradovima Detroitu i Atlanti, koji uglavnom nisu belci, i njihovim predgrađima kako bi ponovio pobede američkog predsednika Džoa Bajdena 2020. u te dve države.

Tramp je planirao da održi miting u subotu u Latroubu u Pensilvaniji, nastojeći da iskoristi ono što je video kao bolju poziciju za sebe u anketama koje pokazuju da je trka u ćorsokaku.

Neki birači već popunjavaju glasačke listiće u državi, što je najveća nagrada na dan izbora među državama na bojnom polju i mogla bi da promeni trku 2024.

Prevremeno glasanje takođe počinje u subotu u Nevadi, gde se očekivalo da će bivši predsednik Barak Obama voditi kampanju za Harisa u Las Vegasu. Oba kandidata provela su petak u žestoko osporavanom Mičigenu, razmenjujući kritike o njihovoj podobnosti za predsednika.

Tramp (78) je odbacio Kamaline optužbe da je iscrpljen tempom poslednjih dana kampanje. Tramp je insistirao da nije otkazao nijedan događaj.

Ali događaj Američkog nacionalnog streljačkog saveza održan 22. oktobra u Savani, Džordžiji, na koji je planirao da prisustvuje, otkazan je, kažu organizatori.

"Nisam ni umoran," rekao je on.

Tramp je odbacio pozive Harisove da objavi svoje zdravstvene kartone i rekao da Harisova treba da uradi kognitivni test, prenosi Rojters.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: