Svet 0

19.10.2024.

8:50

Ruski oklopnjak se "zaleteo" na ukrajinske tenkove: Prevario ih je dim, a onda su ih razneli VIDEO

U sukobu u Kursku ove nedelje, dva ukrajinska tenka digla su u vazduh rusko oklopno vozilo koje im se približavalo na samo petnaestak metara, piše Forbs.

Izvor: Index.hr

Ruski oklopnjak se "zaleteo" na ukrajinske tenkove: Prevario ih je dim, a onda su ih razneli VIDEO
Profimedia

Podeli:

Tenkovi 17. tenkovske brigade ukrajinske vojske (T-64 ili T-72) su dva puta pogodili rusko vozilo i potpuno ga uništili.

"Ovo je najbliža tenkovska bitka koju sam ikada video", rekao je penzionisani general američke vojske Mark Hertling.

Bizarna bitka je počela kada je rusko vozilo počelo da juri ka dva ukrajinska tenka parkirana pored drvoreda negde u Kursku.

Neshvatljivo je zašto su vojnici u tom lako zaštićenom vozilu krenuli pravo na dva tenka naoružana topovima od 125 milimetara i zaštićena debelim slojem čelika. Moguće je da su Rusi pogrešno procenili tenkove kao ruske: činjenica je da ruske i ukrajinske snage često koriste iste modele.

Takođe je moguće da su Rusi verovali da su tenkovi imobilisani i napušteni. Iz jednog od njih je kuljao dim, što sugeriše da je oštećen. Kako god bilo, rusko vozilo je pogođeno granatom od 30 kilograma sa udaljenosti od 15 metara. Neverovatnom srećom, neki ruski vojnici su uspeli da prežive ovaj napad i pobegli.

U tom trenutku, drugi ukrajinski tenk je ispalio još jednu granatu, nanevši, po mišljenju generala Hertlinga, nepotrebnu dodatnu štetu već temeljno uništenom ruskom vozilu.

Ovaj sukob je samo jedan u nizu ukrajinske 10-nedeljne invazije na Kursk, u kojoj su se ruske i ukrajinske trupe mešale u haosu ofanziva na obe strane.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: