Svet 0

19.10.2024.

8:25

Uživo Razmenjeni zarobljenici; Napadnuta tri ruska regiona: Uništeno 16 dronova

Rat u Ukrajini – 969. dan. Rusija i Ukrajina sporazumno su razmenile po 95 zarobljenika uz posredstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata, preneo je jutros Ukrinform.

Izvor: B92.net

Razmenjeni zarobljenici; Napadnuta tri ruska regiona: Uništeno 16 dronova
Shutterstock/VanderWolf Images

Podeli:

Među razmenjenim zarobljenicima njih 20 je osuđeno na doživotni zatvor u Rusiji.

Zelenski je zahvalio timu koji je bio angažovan u potrazi i oslobađanju zatvorenika.

"Činimo sve da oslobodimo naše ljude koje drži Rusija. Upućujem zahvalnost vojnicima i svim partnerima koji pomažu", naglasio je ukrajinski predsednik.

Među oslobođenima iz zatočeništva je 69 vojnika i narednika i 26 oficira.

Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite na našem blogu UŽIVO

Uživo

09:17

95 ukrajinskih zarobljenika se vratilo kući

08:53

Ruski zvaničnik: Ulazak Ukrajine u NATO stavio bi tačku na diplomatsko rešenje za rat

Visoki zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksej Poliščuk izjavio je danas da bi potencijalni ulazak Ukrajine u NATO u trenutnim uslovima stavio tačku na mogućnost političkog i diplomatskog rešavanja sukoba u Ukrajini i da bi se tim potezom Alijansa direktno umešala u "neprijateljstvo protiv Rusije".

"Stalno upozoravamo na opasnost od ulaska Ukrajine u NATO", naglasio je Poliščuk, prenosi agencija RIA Novosti.

On je to rekao u odgovoru na upit da prokomentariše izjavu mađarskog ministra spoljnih poslova Petera Sijarta da bi prijem Ukrajine u NATO u sadašnjim okolnostima značio početak Trećeg svetskog rata.

Poliščuk je naglasio da bi ulazak Ukrajine u Alijansu doveo do "nekontrolisane eskalacije" što je, kako je ukazao, odgovornost koja bi "u potpunosti pala na zapadne kustose kijevskog režima".

"Nadam se da rukovodstvo tog bloka ima razumne političare koji su svesni razornih posledica kakve bi sam poziv Ukrajine u NATO mogao da ima", zaključio je ruski diplomata.

08:24

Rad ukrajinske PVO u Kijevu

08:23

Rusija: PVO sistemi tokom noći uništili 16 ukrajinskih dronova iznad tri ruska regiona

Ruski protivvazdušni (PVO) sistemi su tokom noći uništili i presreli 16 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Belgorodske, Brjanske i Rostovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se precizira da je nad teritorijom Brjanske oblasti oboreno 13 ukrajinskih bespilotnih letelica, dva nad teritorijom Rostovske oblasti i jedan iznad Belgorodske oblasti, prenosi TASS.

Načelnik Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz rekao je da u regionu nema žrtava u ovim napadima, a da operativne i hitne službe rade na terenu, navodi ruska agencija.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: