Svet 0

18.10.2024.

23:10

Pažnja: Bajden zna kako da ih zaustavi?

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je danas da postoji mogućnost da se situacija sa Izraelom i Iranom rešava na način koji bi potencijalno mogao da okonča njihov konflikt.

Izvor: Tanjug

Pažnja: Bajden zna kako da ih zaustavi?
EPA-EFE/AARON SCHWARTZ / POOL

Podeli:

Obraćajući se novinarima na kraju posete Berlinu, Bajden je rekao da ima razumevanja za to kako i kada će Izrael uzvratiti na raniji raketni napad iz Irana, preneo je Rojters.

Bajden je odbio da kaže više o tom pitanju. Tenzije u regionu Bliskog istoka su povišene, povodom najavljenog odgovora Izraela na raketni napad koji je na tu zemlju 1. oktobra izveo Teheran.

"Po mom mišljenju postoji prilika, i moje kolege se slažu, da se verovatno možemo nositi sa Izraelom i Iranom na način koji prekida sukob na neko vreme", rekao je Bajden.

Bajden je dodao i da veruje da postoji mogućnost da se radi na prekidu vatre u Libanu, ali da bi takve napore bilo teže ostvariti u Gazi.

Iz Izraela, kao i od strane njegovih neprijatelja Hamasa i Hezbolaha, ranije danas nije bilo naznaka da potvrđena smrt palestinskog militantnog vođe Jahje Sinvara može ubrzati kraj sukoba na Bliskom istoku, koji traju više od godinu dana.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: