Svet 0

18.10.2024.

12:37

Telo lidera prebačeno na tajnu lokaciju; Čeka se nalaz autopsije

Telo vođe Hamasa Jahje Sinvara prebačeno je na tajnu lokaciju u Izraelu nakon što je tokom noći podvrgnuto autopsiji na Institutu za sudsku medicinu Abu Kabir, javio je hebrejski sajt Vala.

Izvor: Klix.ba

Telo lidera prebačeno na tajnu lokaciju; Čeka se nalaz autopsije
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

Prema izveštaju, obdukcija je potvrdila da je Sinvar ubijen hicem u glavu i granatiranjem.

Dodaje se da u Institutu za sudsku medicinu čekaju rezultate dodatnih ispitivanja kako bi se utvrdilo da li je u njegovoj krvi u trenutku smrti bilo droge ili drugih neobičnih materija.

 

Više o situaciji na Bliskom istoku čitajte u našem Blogu UŽIVO.

Vođa Hamasa Jahja Sinvar ubijen je u gradu Rafah na jugu Pojasa Gaze nakon što je učestvovao u razmeni vatre sa izraelskom vojskom. Njegovo telo su kasnije uzele izraelske snage.

Izraelska vojska objavila je video koji prikazuje poslednje trenutke pre smrti Jahje Sinvara, šefa političkog biroa Hamasa.

Na snimku se vidi kako Sinvar, maskiran i sedi na sofi, pokušava da obori mali dron koji snima scenu. Sinvar je teško povređen kada je izraelska tenk raketa pogodila kuću u kojoj je boravio.

Nakon napada, izraelska pešadijska jedinica poslala je dron da proveri ko se nalazi u zgradi. Na snimku se vidi kako Sinvar pokušava da udari dron štapom, dok je u isto vreme sedeo na sofi sa teškom povredom šake iz koje je obilno krvario.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: