Svet 2

18.10.2024.

12:31

Rusija produžila pritvor lažnom ekologu Alekseju Podnebesnom FOTO

Lažnom ekologu Alekseju Podnebesnom produžena je kazna pritvora u Sankt Peterburgu za mesec dana. On je optužen za pedofiliju.

Izvor: Alo.rs

Rusija produžila pritvor lažnom ekologu Alekseju Podnebesnom FOTO
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Podeli:

Ruska agencija RIA, navodi da je devojčica koja je žrtva u slučaju pedofilije tražila da on bude pušten na slobodu.

"Smolninski okružni sud u Sankt Peterburgu je razmotrio zahtev istrage za produženje preventivne mere u vidu pritvora u odnosu na Alekseja Podnebesnog. Sud je saslušao sve i odlučio da produži pritvor do 18. novembra 2024. godine", navodi se u saopštenju.

Takozvani "ekolog" i bloger je u avgustu bio zatvoren u istražnom zatvoru pod optužbom da je počinio krivična dela iz 134. dela 1. čl. 135 Krivičnog zakonika Ruske Federacije (polni odnos sa osobom, vršenje nepristojnih radnji bez upotrebe nasilja, počinjeno prema licu mlađem od šesnaest godina).

Printscreen
Printscreen

"Maloletna žrtva i njen pravni zastupnik, koji su se samoinicijativno pojavili na suđenju, zatražili su od suda da promeni izrečenu meru Podnebesnom koja se odnosi na pritvor", saopštila je pres služba.

Prema istrazi, okrivljeni je 2. avgusta u tržnom centru počinio nepristojne radnje nad petnaestogodišnjom devojkom, a 3. avgusta u stanu u ulici Teležna, imao je polni odnos sa njom.

U saopštenju se dodaje da je bloger priznao krivicu i zatražio određivanje kućnog pritvora. 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: