Svet 33

18.10.2024.

18:26

Uživo Uništeni su; To je to: Kraj? VIDEO

Rat u Ukrajini – 968. dan. Nemačka je uputila novi paket vojne pomoći Ukrajini, a istovremeno je najavila i da će joj uskoro poslati navođene rakete AIM-9L za avione F-16, kao i nekoliko hiljada dronova.

Izvor: B92.net

Uništeni su; To je to: Kraj? VIDEO
Profimedia

Podeli:

  • Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite iz minuta u minut u blogu  B92.net UŽIVO.

Uživo

18:26

Putin: Rusija neće dozvoliti da Ukrajina dobije nuklearno oružje

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija neće dozvoliti da Ukrajina dobije nuklerano oružje, kao i da pokušaj Kijeva da dođe do takvog naoružanja neće ostati bez odgovora Moskve.

"Rusija neće dozvoliti da se to desi, bez obzira na sve", rekao je Putin novinarima, preneli su ruski mediji.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je juče predsedničkom kandidatu na američkim izborima Donaldu Trampu, da je Ukrajini potrebno ili nuklearno oružje ili članstvo u NATO, ali i da nakon što je odustala od nuklearnog oružja posle raspada Sovjetskog Saveza, pridruživanje Ukrajine NATO je jedini način koji bi držao Rusiju na distanci.

15:53

Uništeni su: "Eksplozija"

15:09

Lavrov o nuklearnom oružju: "Sumanuta ideja"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je sumanutima one u Kijevu koji govore o mogućnosti stvaranja nuklearnog oružja u najkraćem mogućem roku.

On je prokomentarisao objave koje su se pojavile u zapadnim medijima, u kojima se, pozivajući se na ukrajinske zvaničnike, navodi da bi Kijev mogao da stvori nuklearno oružje za nekoliko nedelja, preneo je TASS.

"Bezumnici, i od ovoga, naravno, ništa neće biti, ni pod kakvim okolnostima, ali on (predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski) je već, po mom mišljenju, odustao od ovih reči, verovatno se probudio i ustao na levu nogu", rekao je ruski ministar spoljnih poslova na konferenciji za novinare u Istanbulu.

15:00

Bajden pozvao saveznike da podrže Ukrajinu

Predsednik SAD Džozef Bajden pozvao je saveznike Ukrajine da ostanu odlučni i podrže Kijev koji ulazi u tešku zimu, prenosi Rojters.

Pozdravio što Nemačka podiže svoju potrošnju za odbranu do cilja NATO-a od dva odsto bruto domaćeg proizvoda.

13:55

Ukrajinci se povlače

13:53

Oslobođena naselja u Kurskoj oblasti

Ruske snage su oslobodile Leonidovo, Aleksandrijsku farmu i Staru Soročinu. Viktorovka je za sada premeštena u sivu zonu, čeka se saopštenje.

Kako javljaju, Ukrajincima se sprema još jedno opkoljavanje. Oslobođeno je 15 km².


 

13:35

Ministarstvo odbrane Rusije o situaciji na kurskom pravcu:
  • Ukrajinska vojska izgubila je više od 505 vojnika, uništeno je 15 jedinica oklopne tehnike, uključujući dva tenka;
  • Od početka borbi Ukrajina je izgubila više od 24.300 vojnika i 167 tenkova;
  • Grupa "Sever" odbila je dva kontrnapada ukrajinskih snaga u pravcu naselja Zeleni Šljah i Ljubimovka, ukrajinska vojska je izgubila do 20 vojnika;
     

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: