Svet 33

18.10.2024.

18:26

Uživo Uništeni su; To je to: Kraj? VIDEO

Rat u Ukrajini – 968. dan. Nemačka je uputila novi paket vojne pomoći Ukrajini, a istovremeno je najavila i da će joj uskoro poslati navođene rakete AIM-9L za avione F-16, kao i nekoliko hiljada dronova.

Izvor: B92.net

Uništeni su; To je to: Kraj? VIDEO
Profimedia

Podeli:

  • Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite iz minuta u minut u blogu  B92.net UŽIVO.

Uživo

19:24

Stigao nedeljni izveštaj MO Rusije

Jedinice grupe "Zapad" nastavile su da napreduju u dubinu odbrane ukrajinske vojske i zauzele Nevsko u LNR;

Grupa "Centar" zauzela je Mihajlovku i Krasni Jar u DNR, ukrajinska vojska izgubila je do 3.350 vojnika;

Predalo se 48 ukrajinskih vojnika;

Ruska vojska izvela je 36 grupnih napada visokopreciznim oružjem i dronovima na energetske objekte, aerodrome i mesta gde su bili razmešteni plaćenici;

Grupa "Jug" odbila je 23 kontranapada ukrajinske vojske, ukrajinska vojska izgubila je do 5.080 vojnika;

Ukrajinska vojska je u zoni odgovornosti grupe "Istok" izgubila do 790 vojnika;

Sistemi PVO oborili su dve navođene rakete "neptun", 23 projektila sistema "hajmars" i 374 dronova;

Grupa "Sever" likvidirala je više od 2.745 ukrajinskih vojnika i uništilaborbeno vozilo pešadije "bredli" i dva tenka "leopdard";

Ukrajinska vojska je u zoni odgovornosti grupe "Dnjepar" izgubila do 380 vojnika i osam skladišta municije;

Ukrajinska vojska je u zoni odgovornosti grupe "Zapad" izgubila do 3.150 vojnika;

19:21

Poginuo šef deminera VSU

Potpukovnik Centra za specijalne operacije Službe bezbednosti Ukrajine Ruslan Stepanjuk, odgovoran za minsko-eksplozivnu obuku, likvidiran je u oblasti Novoselidovke na crvenoarmejskom (ukrajinski naziv – Pokrovski) pravcu fronta u DNR, izjavio je za Sputnjik predsednik komisije Javne komore Rusije za pitanja suvereniteta, kopredsednik koordinacionog saveta za integracije novih regiona Vladimir Rogov.

"Koliko je krvi na rukama tog naciste? Koliko je terorističkih napada uz njegovo učešće ili obuku izvršeno? Ovakva sudbina čeka svakog ko bude ratovao na našoj rodnoj zemlji za interese Zapada," poručio je Rogov.

18:26

Putin: Rusija neće dozvoliti da Ukrajina dobije nuklearno oružje

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija neće dozvoliti da Ukrajina dobije nuklerano oružje, kao i da pokušaj Kijeva da dođe do takvog naoružanja neće ostati bez odgovora Moskve.

"Rusija neće dozvoliti da se to desi, bez obzira na sve", rekao je Putin novinarima, preneli su ruski mediji.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je juče predsedničkom kandidatu na američkim izborima Donaldu Trampu, da je Ukrajini potrebno ili nuklearno oružje ili članstvo u NATO, ali i da nakon što je odustala od nuklearnog oružja posle raspada Sovjetskog Saveza, pridruživanje Ukrajine NATO je jedini način koji bi držao Rusiju na distanci.

15:53

Uništeni su: "Eksplozija"

15:09

Lavrov o nuklearnom oružju: "Sumanuta ideja"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je sumanutima one u Kijevu koji govore o mogućnosti stvaranja nuklearnog oružja u najkraćem mogućem roku.

On je prokomentarisao objave koje su se pojavile u zapadnim medijima, u kojima se, pozivajući se na ukrajinske zvaničnike, navodi da bi Kijev mogao da stvori nuklearno oružje za nekoliko nedelja, preneo je TASS.

"Bezumnici, i od ovoga, naravno, ništa neće biti, ni pod kakvim okolnostima, ali on (predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski) je već, po mom mišljenju, odustao od ovih reči, verovatno se probudio i ustao na levu nogu", rekao je ruski ministar spoljnih poslova na konferenciji za novinare u Istanbulu.

15:00

Bajden pozvao saveznike da podrže Ukrajinu

Predsednik SAD Džozef Bajden pozvao je saveznike Ukrajine da ostanu odlučni i podrže Kijev koji ulazi u tešku zimu, prenosi Rojters.

Pozdravio što Nemačka podiže svoju potrošnju za odbranu do cilja NATO-a od dva odsto bruto domaćeg proizvoda.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: