Svet 1

17.10.2024.

20:19

Plan Zelenskog "provaljen"? Moskva: Želi da uvuče NATO u sukob

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da "plan pobede" ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog ima za cilj da formalizuje umešanost NATO-a u sukob u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Plan Zelenskog "provaljen"? Moskva: Želi da uvuče NATO u sukob
Shutterstock/zef art

Podeli:

Peskov je ocenio u izjavi novinarima da "plan pobede" nije plan za mir, već za, kako je naveo, dalje zaoštravanje situacije da bi se NATO i Rusija doveli na "ivicu sukoba", što može imati nesagledive posledice, preneo je Interfaks.

"Vidimo po reakciji Evropljana, čak i po reakciji NATO-a, da im uopšte nije drago da čuju takve nelogične i, iskreno, glupe predloge", naveo je Peskov.

Zelenski je danas u Briselu predstavio evropskim liderima svoj "plan pobede" za okončanje rata u Ukrajini koji je predstavio u sredu pred ukrajinskim parlamentom.  
Plan pobede Zelenskog sastoji se od pet tačaka, a među njima je i hitan prijem Ukrajine u NATO i nastavak operacija ukrajinskih oružanih snaga u Rusiji, preneo je Unian. 

Takođe se predlaže da se u Ukrajini rasporedi "sveobuhvatni nenuklearni sistem strateškog odvraćanja"  koji bi trebalo da bude dovoljan za zaštitu od bilo kakve vojne pretnje iz Rusije.

Prema oceni Zelenskog, ukoliko se odmah počne sprovođenje "plana pobede", rat bi mogao da bude okončan najkasnije sledeće godine.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: