Svet 18

17.10.2024.

9:29

HIMARS razneo Ruse VIDEO

Ukrajinska vojska izvela je napad raketom sa bojevom glavom punom kasetnih bombi na polje na kojem su ruske trupe vršile obuku, piše Kijev post.

Izvor: Kijev post, Kurir

HIMARS razneo Ruse VIDEO
Profimedia

Podeli:

Ukrajinski list takođe prenosi da je Južno krilo ukrajinskih oružanih snaga objavilo snimak vazdušnog udara na zvaničnoj stranici na Fejsbuku.

Kako se još navodi u napadu su po svemu sudeći korišćene američke rakete, kao i da je ovo najmanje već šesti slučaj u poslednjih osam meseci da su se ruski vojnici okupljali na otvorenom na području koje je u dometu projektila kojima raspolaže Ukrajina i da su odmah napadnuti.

Na simku se vidi oko 20 ruskih vojnika, a još uvek nema potvrda koliko njih je ubijeno u napadu.

Više Telegram kanala i medija, uključujući Forbs, tvrde da je napad izveden u delu ukrajinske Zaporoške oblasti koji je pod kontrolom ruskih trupa.

Forbs navodi da je udar izvela ukrajinska 27. raketna artiljerijska brigada i dodaje da je u pitanju "jedina jedinica ukrajinske vojske koja koristi američki HIMARS".

Kijev post citira neimenovane stručnjake koji ocenjuju da to nije tačno i da je HIMARS za napade koristila barem još jedna jedinica i to 59. nezavisna motorizovana pešadijska brigada "Jakiv Handžijuk".

U klipu se vidi kako ukrajinski dron snima ruske vojnike dok šalje koordinate ukrajinskoj vojnoj jedinici koja upravlja sistemom HIMARS.

Ona potom lansira raketu M30/31 punu kasetnih bombi direktno na metu, a snimak potom prikazuje razorne posledice višestrukih eksplozija, što ukazuju na značajne gubitke u ljudstvu.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: