Svet 0

16.10.2024.

22:13

Amerika poslala ulitmatum; Sazvan hitan sastanak

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu sazvao je hitan sastanak u sredu kako bi razgovarao o proširenju humanitarne pomoći u Gazi, izjavila su tri izraelska zvaničnika koja su prisustvovala događaju, a pomoć će se verovatno uskoro povećati.

Izvor: Index.hr

Amerika poslala ulitmatum; Sazvan hitan sastanak
Tanjug/AP Photo/Richard Drew

Podeli:

Portparol premijera nije odmah komentarisao izveštaj.

Četvrti izraelski zvaničnik rekao je da se očekuje da će premijerov bezbednosni kabinet dalje razgovarati o tom pitanju u nedelju.

 

Više o situaciji na Bliskom istoku pratite UŽIVO u našem Blogu.

Izraelska televizija Kanal 13 prva je javila vest o sastanku. Sjedinjene Države su rekle Izraelu da moraju preduzeti korake u narednih 30 dana da poboljšaju humanitarnu situaciju u palestinskoj enklavi ili da se suoče sa mogućim ograničenjima američke vojne pomoći, saopštili su američki zvaničnici u utorak.

Ujedinjene nacije se već duže vreme žale na prepreke u isporuci pomoći Gazi i njenoj distribuciji širom ratne zone, što pripisuju Izraelu i nedostatku vlade.

UN su izvestile da nikakva pomoć u hrani nije ušla u severnu Gazu od 2. do 15. oktobra.

Jedinica izraelske vojske koja nadgleda humanitarne i komercijalne pošiljke u Gazu saopštila je u sredu da je 50 kamiona hrane, vode, medicinskih potrepština i opreme za sklonište, koje je obezbedio Jordan, stiglo do severne obalne enklave.


 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: