Svet 2

16.10.2024.

14:50

Zelenski "zaokružio" priču: Plan je kraj?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio je danas da će "Plan pobede" pomoći da se otvori put za drugi samit mira, koji će staviti pravednu tačku na, kako je rekao, rat za Ukrajinu.

Izvor: Tanjug

Zelenski "zaokružio" priču: Plan je kraj?
Profimedia

Podeli:

"Plan pobede je put za jačanje Ukrajine. To je potrebno ne samo da zaštitimo naše pozicije, već i da izgradimo most do održavanja drugog samita mira, čime će se staviti pravedna tačka na ovaj rat za Ukrajinu", naglasio je Zelenski tokom govora u Vrhovnoj radi, prenosi Ukrinform.

Predsednik je naglasio da je Ukrajina otvorena za diplomatiju, ali za poštenu diplomatiju, zbog čega, kako je naveo, postoji Formula mira.

"Plan pobede je garancija da će ludaci u Kremlju izgubiti priliku da nastave rat. Dakle, 'Plan pobede' je most ka primeni Formule mira i put do poštene diplomatije. Kao rezultat toga, Rusija mora zauvek izgubiti kontrolu nad Ukrajinom, pa čak i želju za takvom kontrolom. Ovo je garancija života za Ukrajinu. I u isto vreme, to je garancija mira za Evropu", rekao je Zelenski.

On je naglasio da na ovom putu Ukrajina mora biti jaka, jedinstvena i svesna - "svesna da Rusija ne može da pusti Ukrajinu, ali Rusija može i mora da izgubi Ukrajinu".

Prema njegovim rečima, ukrajinski partneri, kojima je već predstavljen Plan pobede, zauzeli su praktičan pristup tome, a strane su se fokusirale na detalje radi efektivne podrške. Zelenski je najavio da će Plan predstaviti sutra na sastanku Evropskog saveta.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: