Svet 0

16.10.2024.

17:23

Oglasio se Kremlj: Odbacujemo

Kremlj odbacio "Plan pobede" koji je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski predstavio ukrajinskom parlamentu i pozvao Ukrajinu "da se probudi".

Izvor: Beta

Oglasio se Kremlj: Odbacujemo
Shutterstock/PhotoJuli86

Podeli:

"Jedini mirovni plan koji može da postoji je da kijevski režim shvati da je njegova politika bez perspektive i da je potrebno da se probudi", rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Zelenski se, predstavljajući svoj plan pobede nad Rusijom pred poslanicima svoje zemlje u Kijevu, založio za raspoređivanje nenuklearnih sredstava odvraćanja u Ukrajini.

"Ukrajina predlaže raspoređivanje na svojoj teritoriji kompletnog skupa mera nenuklearnog strateškog odvraćanja koji će biti dovoljan da je zaštiti od svake vojne pretnje od strane Rusije", rekao je Zelenski i dodao da je ta tačka detaljno obrazložena u "tajnom aneksu" njegovog plana pobede i da je predstavljena SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji i Nemačkoj.

On je najavio da će sutra ići na samit EU da predstavi svoj plan pobede, na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela.

"Sutra ću javno predstaviti plan pobede na sastanku Evropskog saveta", rekao je Zelenski u govoru u ukrajinskom parlamentu u Kijevu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: