Svet 17

16.10.2024.

15:32

Totalno rasulo u Rusiji: Vojska pobegla?

Severnokorejski vojnici koji su pritekli u pomoć ruskoj vojsci na terenu u Kursku već su počeli da beže sa terena, dok ruska vojska traga za njima, prenosi Njuzvik.

Izvor: Index.hr

Totalno rasulo u Rusiji: Vojska pobegla?
Profimedia

Podeli:

Vojnici su bili raspoređeni u ruskim regionima Kursk i Brjansk, oko šest kilometara od granice sa Ukrajinom, kada su dezertirali, javili su ukrajinski izvori.

Severna Koreja pomaže Rusima u Kursku

Ruska vojska navodno traga za severnokorejskim vojnicima, dok komandanti pokušavaju da prikriju dezerterstvo svojih pretpostavljenih.

Razvoj događaja dolazi nakon izveštaja da je Moskva planirala da okupi bataljon trupa koje je poslao severnokorejski lider Kim Džong-un da pomogne u potiskivanju ukrajinskih snaga iz Kurska.

Ukrajinski mediji javili su da će severnokorejski vojnici biti uključeni u borbene misije u jugozapadnim regionima Ukrajine, gde se Rusija i dalje suočava sa ukrajinskim upadima.

Prema izvorima koje citira LIGA, ti vojnici su trebali da formiraju "specijalni burjatski bataljon", nazvan po mongolskoj burjatskoj etničkoj grupi, koja je autohtona u regionu Sibira, severne Mongolije i Kine.

Pjongjang i Moskva već neko vreme jačaju svoje odnose, a ranije ove godine obe zemlje su se obavezale da će jedna drugoj pomoći u slučaju napada.

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: