Svet 0

15.10.2024.

23:27

Sprema se likvidacija? Direktna pretnja: "Doći će i njegov dan"

Izraelski predsednik Isak Hercog izjavio je povodom izjave zamenika šefa Hezbolaha Naima Kasema da je ta militantna grupa usvojila "novu strategiju borbe" da nanese bol Izraelu, čak i kada je ta zemlja poziva na prekid vatre, da Kasem greši.

Izvor: Tanjug

Sprema se likvidacija? Direktna pretnja: "Doći će i njegov dan"
EPA/SHAWN THEW

Podeli:

"Čuo sam govor Naima Kasema - on greši baš kao i njegovi prethodnici i oni koji su bili pre njih. Ne samo da greši - pretpostavljam da će doći i njegov dan. On nije u pravu samo u svom nepoštovanju države Izrael i njenih građana. On pokušava da natera ljude da zaborave gorku istinu da su on i njegovi prijatelji doneli katastrofu Libanu", rekao je Hercog koji je danas obišao Haifu i posetio hospitalizovane vojnike povređene u udaru dronom Hezbolaha, prenosi Tajms of Izrael.

Zamenik lidera libanske militantne grupe izjavio je danas da će Hezbolah, ukoliko Izrael ne prekine agresiju, izvesti napade širom Izraela kao odgovor na izraelske napade u Libanu, ističući da je cilj grupe oslobađanje teritorija koje je okupirao Izrael i podrška palestinskim pokretima koji se bore protiv izraelske vojske u Pojasu Gaze.

"Dokazali smo našu sposobnost da napadnemo Tel Aviv i Haifu, a ako neprijatelj ne prestane, radijus uništenja naših napada će se proširiti, primoravajući ne stotine hiljada, već više od dva miliona stanovnika da se sakriju u skloništima", naveo je Kasem.

Rekao je da je Hezbolah usvojio novu strategiju borbe da bi, kako je naveo, Izrael "osetio patnje".

Kasem je rekao u televizijskom obraćanju da Izrael želi da "proširi svoju okupaciju i da Palestina nije dovoljna za Izrael".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Podeli: