Svet 17

20.03.2024.

19:49

Ovoga su se svi plašili: Rusi su nepobedivi

Premijer Slovačke Robert Fico izjavio je da žali zbog toga što na samitu Evropske unije, planiranom za 21. i 22. mart, niko neće govoriti o miru u Ukrajini, nego će svi govoriti samo o ratu.

Izvor: Novosti

Ovoga su se svi plašili: Rusi su nepobedivi
Profimedia

Podeli:

"Sutra imamo pregovore u Briselu, a o Ukrajini ćemo, naravno, razgovarati nekoliko sati. Tamo nijednom neće biti izgovorena reč 'mir', već samo 'rat', 'oružje', 'patrone'. Gde ćemo biti za tri godine? Tamo gde smo i sada", rekao je on poslanicima slovačkog parlamenta.

On je naglasio da se Slovačka zalaže za što skorije uspostavljanje primirja u Ukrajini.

"Naše pitanje je jednostavno: Nije li bolje 10 godina pregovarati, čak i uz rizik da pregovori u nekom trenutku budu zaustavljeni, a ratna dejstva nenastavljena, nego da se dopušta ljudima da i dalje ubijaju jedni druge? Pitate me za plan o miru: Pod hitno obustaviti vatru, početi pregovore i dogovoriti se o nečemu što će odgovarati svima."

 

O tome šta se dešava na Istočnom frontu pratite u našem Blogu UŽIVO.

"Šta je danas potrebno Ukrajini? Potrebne su joj garancije bezbednosti? Šta kažu Rusi? Potrebne su im garancije bezbednosti? Verujete li u to da će Rusija otići iz Donbasa i Luganska? To je naivno. To je nemoguće. Oprostite, ali to je politička realnost. Mislite li da će Rusija otići s Krima? To je prosto nemoguće", dodao je on, komentarišući situaciju na Istočnom frontu.

Prema njegovim rečima, na bojnom polju nije moguće poraziti Rusiju.

"U običnom ratu, koji se sada vodi u Ukrajini, nikada nećete uspeti da pobedite nuklearnu državu. Nikada. Tačka", zaključio je Fico.

On je, takođe, rekao da se nikada neće saglasiti sa članstvom Ukrajine u NATO-u.

"Nikada. Neophodno je da Ukrajina bude neutralna, kao tampon-zona između zemalja NATO-a i Rusije. Tada će to biti bezbedno", zaključio je Fico.

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: