Svet 0

15.10.2024.

17:31

Kremlj: To se nas ne tiče

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov rekao je da se Rusija za razliku od Zapada "ne meša" u unutrašnje probleme u Gruziji, prenosi ruska državna agencija Tass.

Izvor: Beta

Kremlj: To se nas ne tiče
Profimedia

Podeli:

"Što se tiče izbora (u Gruziji), to se ne tiče nas. Vidimo neselektivne pokušaje zapadnih zemalja da izvrše pritisak na aktuelne gruzijske vlasti i da direktno utiču na tok izborne kampanje", rekao je Peskov.

Parlamentarni izbori u Gruziji zakazani su za 26. oktobar.

Nekoliko zvaničnika vladajuće stranke Gruzijski san našlo se na listi sankcija SAD zbog "podrivanja demokratije".

Možda vas zanima

Svet

U ovo Putin sada gleda: Četiri zemlje...

Krajem 2024. u četiri istočnoevropske zemlje održaće se izbori, što potencijalno utiče na lokalni geopolitički pejzaž, a samim tim i na budućnost Ukrajine, ocenjuje Kijev post.

15:25

14.10.2024.

1 d

Uprkos zahtevima Gruzije za članstvo u NATO i Evropskoj uniji, vladajuća stranka je u parlamentu izglasala zakon kojim se ograničavaju prava pripadnicima LGBTQ+ zajednice, koji je proevropska predsednica Salome Zurabišvili odbila da potpiše, ali je on na kraju ipak stupio na snagu ranije ovog meseca.

U martu ove godine rukovodstvo gruzijskog regiona Južna Osetija, koja je pod ruskom okupacijom od 2008. godine, razgovaralo je sa Moskvom o mogućem prisajedinjenju Rusiji.

Možda vas zanima

Početkom devedesetih ruski separatisti u Južnoj Osetiji proglasili su nezavisnost, što je rezultiralo ratom u kome je poginulo nekoliko hiljada ljudi.

Rusija je Južnu Osetiju priznala kao nezavisnu državu 2008. godine i tada je poslala svoju vojsku da spreči Gruziju u vršenju vlasti u toj pokrajini.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Podeli: