Svet 4

15.10.2024.

14:35

Sravnili su ih sa zemljom FOTO/VIDEO

U Torecku u Donjeckoj oblasti nema netaknutih zgrada ili skloništa, što omogućava Rusiji da zauzme nove oblasti grada, izjavila je Anastasija Bobovnikova, portparolka Operativno-taktičke grupe Lugansk.

Izvor: Kijev independent

Sravnili su ih sa zemljom FOTO/VIDEO
Profimedia

Podeli:

Toreck se nalazi nekih 35 kilometara severno od okupiranog Donjecka. Ovaj grad je postao jedna od najužaernijih tačaka u Donjeckoj oblasti poslednjih meseci dok ruske trupe nastavljaju napredovanje na istoku Ukrajine.

"Sada grad više liči na pustinjsku planetu: nema skloništa ni za civile, ni za vojnike i, nažalost, to omogućava neprijatelju da zauzme nova područja, ali na spaljenoj zemlji", rekla je Bobovnikova.

Veb- sajt za praćenje rata u Ukrajini "DeepState" objavio je danas da su ruske trupe napredovale u Torecku tokom proteklog dana.

Govoreći na nacionalnoj televiziji, Bobovnikova je rekla da ruski vojnici menjaju vojnu uniformu u civilnu da bi krenuli ka ukrajinskim položajima, što je taktika koju koriste i u drugim naseljima.

Prethodno je ukrajinska vojska saopštila da se borbe vode "na svakom ulazu u zgradu" dok se ruske snage guraju sa istoka duž glavne ulice.

Gubitak Torecka bio bi još jedan udarac Ukrajini u Donjeckoj oblasti nakon što su njene snage bile prinuđene da se povuku iz Vuhledara na jugu. Ruske snage takođe nastavljaju potiskivanje ka Kurahovu i Pokrovsku, ključnom logističkom čvorištu otprilike 50 kilometara (30 milja) zapadno od Torecka.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Podeli: